Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Afzetten rechtsafstrook Erica - De Maas - Bataweg

Maandag 11 september 2017

In 2016 heeft de gemeente een verkeersveiligheidsonderzoek laten uitvoeren. Hierin is onder meer gekeken naar de inrichting van het kruispunt Erica - De Maas en Erica - Bataweg. In het onderzoeksrapport staat het advies om de rechtsafstrook op beide kruispunten te verwijderen. Dit advies volgen we op. Beide rechtsafstroken zijn met schildjes afgezet. De strook wordt dit najaar door de aannemer verwijderd.

Vrachtverkeer

Door het verwijderen van de rechtsafstrook bij het kruispunt met de Maas komt er meer ruimte voor het berijden van de bocht. Vrachtwagens kunnen de bocht nu ruimer indraaien. Dit verbetert de doorstroming en zorgt ervoor dat de bocht niet meer wordt afgesneden. Voor het kruispunt met de Bataweg heeft het verwijderen van de rechtsafstrook geen gevolgen. Op de Bataweg geldt een verbod voor vrachtverkeer.

Verkeersveiligheid

Meer overzicht

Door het verwijderen van de rechtsafstrook wordt het kruispunt overzichtelijker. Het verkeer hoeft dan maar één rijstrook te overzien. Auto’s die rechtdoor over de Erica rijden kunnen zich niet meer verstoppen achter de afslaande auto’s richting de Maas. Hiermee voorkomen we ongevallen.

Snelheid omlaag

Met het weghalen van de rechtsafstrook is er minder ruimte beschikbaar. Hierdoor oogt het kruispunt smaller. De snelheid van het verkeer wordt hierdoor op een natuurlijke manier geremd.

Fietsers

Met het verwijderen van de rechtsafstrook maken we meer ruimte tussen het fietspad en de rijbaan. Op dit moment ligt de rijbaan dicht op het fietspad. Dit is vanuit verkeersveiligheidsoogpunt niet wenselijk. Ook kunnen fietsers door de aanpassing gemakkelijker oversteken.  Deze hoeven door het verwijderen van de strook maar één rijstrook over te steken in plaats van twee.

Vrachtverkeer

Door het verwijderen van de rechtsafstrook komt er meer ruimte voor het berijden van de bocht. Vrachtwagens kunnen de bocht nu ruimer indraaien. Dit verbetert de doorstroming en zorgt ervoor dat ze de bocht niet meer wordt afgesneden.

Termijn

Deze week wordt de rechtsafstrook afgezet met schildjes. Vervolgens zal de aannemer de rechtsafstrook verwijderen.


 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu