Extra raadsvergadering van donderdag 24 augustus wordt uitgesteld

Dinsdag 22 augustus 2017

Burgemeester Anton van Aert heeft laten weten dat hij op dit moment tijd nodig heeft voor zichzelf:

"De afgelopen zes weken is er de nodige ophef en discussie ontstaan rondom mijn huisvesting. Die zaken hebben mij meer aangegrepen dan ik aanvankelijk inschatte. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben naar eer en geweten gehandeld te hebben, liet de discussie waarin mijn integriteit in twijfel werd getrokken me maar niet los. Het heeft om die reden zowel mentaal als fysiek een zware wissel op mij getrokken, waardoor dit op dit moment de enige juiste beslissing is. Ik wil en moet de tijd nemen om tot rust te komen, onder meer om het openbare debat op een later moment goed te kunnen voeren."

Naar aanleiding van dit bericht heeft de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Paul Gondrie besloten de extra raadvergadering van donderdag aanstaande uit te stellen tot een nader te bepalen tijdstip. De taken van de burgemeester worden waargenomen door leden van het college.