Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Blauwalg ontdekt in de Leemkuilen

Maandag 10 juli 2017

Waterschap De Dommel heeft blauwalg ontdekt in de vijver in sportpark Leemkuilen. Er worden waarschuwingsborden bij de locatie geplaatst.

Beter geen contact met water waarin blauwalgen zitten

Het waterschap en de gemeente raden iedereen aan extra zorgvuldig te zijn en onnodig contact met het besmette water te vermijden als er blauwalg geconstateerd is. Ook honden kunnen beter niet in water met blauwalgen zwemmen. Daarnaast adviseren wij om daar niet te vissen. Op het moment dat het gevaar is geweken, worden de borden verwijderd.

Waar kan contact met blauwalg toe leiden?

Contact met oppervlaktewater waarin de blauwalgen voorkomen, kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan het maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat, worden geadviseerd een normale hygiƫne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen.

Meer informatie

Op de website van Waterschap de Dommel vindt u meer informatie over de locaties en risico's van blauwalg.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu