Eén Regionale Adviescommissie Detailhandel voor het Stedelijk Gebied Eindhoven

Maandag 3 juli 2017

De colleges van de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre ondersteunen allemaal de instelling van één Regionale Adviescommissie Detailhandel (RACD). Op 29 juni werd tijdens haar eerste vergadering het startschot gegeven voor de Regionale Adviescommissie Detailhandel (RACD) in Best.

Taken

De RACD adviseert onder meer gevraagd en ongevraagd over detailhandelsontwikkelingen in deze gemeenten, die om een regionale afstemming vragen. Via de RACD zorgen deze gemeenten ervoor dat de hoofdinfrastructuur op het gebied van detailhandel in het Stedelijk Gebied Eindhoven optimaal blijft functioneren, doordat we onder andere winkels op de juiste plek kunnen ontwikkelen. Vooral voor de inwoners en ondernemers in het stedelijk gebied is dat  van belang.

Samenstelling

In de RACD zitten leden met diverse achtergronden: niet alleen vertegenwoordigers van gemeenten en provincie, maar ook vertegenwoordigers van brancheorganisaties en kennisplatforms. Jaap Kaai is voorzitter van de RACD. Jaap is betrokken bij het landelijke programma Retaildeals en het Expertteam Winkelgebieden. Zijn focus ligt op centrumgebieden en winkelvastgoed.