Inzicht in opgewekte energie

Maandag 26 juni 2017

In juli 2016 heeft de gemeente bij de milieustraat en de gymzaal van de Bernardusschool in totaal 51 zonnepanelen geplaatst. Vanaf nu is het mogelijk om ter plaatse te zien hoeveel energie er wordt opgewekt. Bij de gymzaal hing al een informatiepaneel en onlangs is ook bij de milieustraat een groot paneel geplaatst. Hierop kan iedereen aflezen wat er op dat moment aan energie wordt opgewekt, wat de totale opbrengst is en wat er aan CO2 uitstoot is bespaard.

Uitbreiding zonnepanelen

Om het gemeentelijk vastgoed verder te verduurzamen, komen ook op het gemeentehuis, de werf en sporthal Naestenbest zonnepanelen. Op dit moment worden daarvoor de voorbereidingen getroffen. Er komen circa 1000 panelen die samen per jaar ongeveer 260.000 kWh opwekken. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 75 gezinnen en een uitstoot van bijna 100.000 kg CO2. Er zijn zo’n 5000 bomen nodig om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen. Met de aanleg van deze panelen wordt weer een stap gezet richting een energieneutraal Best.