Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Jeugdlintje voor Nina van Loosdregt

Woensdag 14 juni 2017

Sinds halverwege 2016 heeft een vriendin van Nina (15 jaar) een eetstoornis. Nina staat altijd voor haar klaar. Ze fietst samen met haar naar school, ze stuurt aan wanneer er gegeten moet worden en als het slapen niet lukt, is Nina er om haar gerust te stellen. Een vriendin uit duizenden.

Jongeren met eetstoornissen zijn echt niet altijd gezellig. Zeker op sociaal gebied valt er veel weg. Heel veel ‘leuke’ uitjes gaan gepaard met eten. Naar de film met een lekkere bak popcorn en een flesje sinas. Gezellig naar de stad en dan een ijsje of iets anders eten. Noem maar op. Voor mensen met een eetstoornis een ramp! Hierdoor komen veel jongeren met een eetstoornis er alleen voor te staan. Ze verliezen veel vrienden doordat ze vaak niet mee willen of gaan. Nina blijft haar vriendin steunen en meenemen, ook al is dat soms best moeilijk. Nina kan soms ook best streng zijn voor de ‘eetstoornis’ en dat is nodig.

Natuurlijk kun je zeggen dat het ‘normaal’ is dat vriendinnen dit voor elkaar doen, maar dat is het niet. Daarom vindt de jeugdraad van Best dat Nina een jeugdlintje verdient!

Uitreiking jeugdlintje
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu