Burgertop over de toekomst van Best

Vrijdag 2 juni 2017

Donderdag 6 juli organiseren we een avond over de bestuurlijke toekomst van Best. Dit doen we met een speciale aanpak: ‘een Burgertop' of 'B100’. Hiervoor zijn via loting 1200 Bestse inwoners geselecteerd. Zij hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen van burgemeester van Aert om samen in gesprek te gaan over de toekomst van Best. Op basis van diverse schetsen, zogeheten scenario’s voor de toekomst, bespreken alle genodigden de voor- en nadelen van deze scenario’s. De scenario’s zijn opgesteld door college en raad van Best. Zij bevatten verschillende posities en standpunten over regionale samenwerking. Van zelfstandigheid tot vergaande samenwerking of samenvoeging in de regio.

Bijeenkomsten Toekomst van Best

Eind 2016 waren er 3 ‘Toekomst van Best’ avonden. Deze avonden hebben input gegeven aan de huidige scenario’s. De aanwezigen van deze avonden hebben ook nu een uitnodiging ontvangen. Na 6 juli informeren wij u over de resultaten. Later dit jaar nemen college en raad een besluit over de bestuurlijke toekomst van Best.