Meer vraag naar laadpunten voor elektrische auto’s

Dinsdag 23 mei 2017

Begin dit jaar heeft de gemeente Best een inventarisatie gedaan naar de behoefte aan elektrische laadpalen voor auto’s. Daaruit is gebleken dat steeds meer inwoners kiezen voor een (volledig) elektrische auto. Alleen heeft niet iedereen een eigen oprit en daarmee een mogelijkheid om aan huis een laadpunt te maken. Omdat de gemeente Best het elektrisch rijden wil stimuleren, komen er meer laadfaciliteiten.

Bestaande palen

Op dit moment staan in Best op 9 locaties openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Op deze locaties is momenteel één parkeerplek gereserveerd voor het opladen. Enkele van deze palen worden echter zoveel gebruikt, dat een tweede oplaadplek gewenst is. We gaan hiervoor op een aantal locaties een extra parkeerplaats reserveren. Het reserveren van een tweede parkeerplaats is al bij de plaatsing van de oplaadpalen in het verkeersbesluit meegenomen.

Nieuwe oplaadmogelijkheden

Tijdens de inventarisatie zijn er meldingen geweest van eigenaren van elektrische auto’s die nog geen oplaadpaal in de buurt hebben. Voor deze inwoners zijn nieuwe oplaadpalen aangevraagd. Voor de nieuwe locaties worden binnenkort verkeersbesluiten genomen. De verkeersbesluiten publiceren we op deze pagina.

Aanvragen kan nog steeds

Overweegt u ook een elektrische auto aan te schaffen en heeft u geen eigen oprit? Dan kunt u nog steeds een aanvraag doen voor een e-laadpaal. Het plaatsen van de laadpalen is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Brabant en 62 gemeenten, waaronder Best.

Voor de uitvoering is een overeenkomst gesloten met Nuon-Heijmans. Een aanvraag kunt u dan ook bij Nuon indienen via een digitaal aanvraagformulier. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en een link naar het aanvraagfornulier op de pagina E-laadpalen.