Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Stichting Hartslag Best van start

Dinsdag 9 mei 2017

Op 5 april 2017 is de Stichting Hartslag Best officieel opgericht. De stichting bevordert de aanwezigheid van voldoende hartmassageapparaten, zogenaamde AED’s, in Best. Ook zorgt de stichting voor voldoende vrijwilligers die de apparaten in geval van nood kunnen bedienen.

Elke dag sterven in Nederland 35 personen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dit aantal kan aanmerkelijk omlaag wanneer er tijdig wordt gereanimeerd. Het simpelweg alarmeren van 112 is niet voldoende; de tijd die verstrijkt tussen de alarmering en de aankomst van een ziekenauto is te lang om succesvol te reanimeren. Na een hartstilstand is het nodig om zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 6 minuten, te reanimeren.

Stichting Hartslag Best

Om te bevorderen dat op elke willekeurige locatie in Best tijdig vrijwilligers en apparatuur aanwezig zijn, is de Stichting Hartslag Best opgericht. Een groep enthousiaste inwoners heeft de afgelopen maanden gekeken wat nodig en mogelijk is en een doelstelling geformuleerd. Notariskantoor van Luijn heeft vervolgens belangeloos de stichtingsakte opgesteld en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarmee is de Stichting Hartslag Best een feit. De stichting heeft per 1 mei een ANBI-status gekregen. 

Vanuit de stichting worden de aanwezige AED’s en vrijwilligers in kaart gebracht en het aantal AED’s successievelijk uitgebreid. In de meeste gevallen zijn de geregistreerde AED’s alleen te bereiken tijdens kantooruren of tijdens activiteiten bij sportverenigingen. Op andere tijden zijn nu nog nauwelijks AED’s beschikbaar. Uitdaging voor de stichting is vooral de bestaande AED’s toegankelijk te krijgen en vervolgens nieuwe AED’s, waar nodig, te laten plaatsen.

AED registreren

Misschien is er in uw buurt een AED beschikbaar, maar is deze nog niet geregistreerd. Dan kan die AED in geval van nood alleen gebruikt worden door personen die dat toevallig weten. Het is belangrijk dat alle AED’s in beeld zijn. Kijk daarom op de website www.hartslagbest.nl of uw AED is geregistreerd. Is dat niet het geval, overweeg dan om de AED wél te registreren. U kunt er levens mee redden. Hoe u de AED registreert, leest u op de website. Bent u geschoold om de AED te gebruiken? Schrijf u dan in als vrijwillige hulpverlener, dit kan ook op deze website.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu