Geheimhouding persoonsgegevens (Verstrekkingsbeperking)

Maandag 3 april 2017

De gemeente mag uw gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) doorgeven aan twee categorieën instanties of personen, te weten Overheidsorganen en Derden.

Geheimhoudingsrecht (Verstrekkingsbeperking)

U heeft het recht om de gemeente te vragen uw persoonsgegevens niet aan bepaalde personen of instanties (Derden) door te geven. Dit heet Verstrekkingsbeperking. Dit kan alleen als de gemeente niet wettelijk verplicht is om uw gegevens te verstrekken. Het doorgeven van uw gegevens aan bijvoorbeeld overheidsinstanties kunt u daarom niet tegengaan. De gemeente verstrekt nooit persoonsgegevens aan commerciële instellingen of particulieren.

Meer informatie

Wilt u weten hoe of wie geheimhouding kan aanvragen? Kijk dan op de pagina Geheimhouding verstrekkingsbeperking persoonsgegevens.