Gratis cursus ’politiek actief’ in Oirschot en Best

Maandag 27 maart 2017

Logo gemeenteraad

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat doet de gemeenteraad nu precies en wat houdt het werk van een gemeenteraadslid in? De griffies van de gemeente Oirschot en gemeente Best geven u graag een kijkje achter de schermen en organiseren daarom samen een cursus. Heeft u altijd al invloed willen uitoefenen op de gemeenteraad en wilt u meer betrokkenheid creëren in Best? Dan is dit uw kans!

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor inwoners die erover nadenken politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. En voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Programma

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. We wisselen theorie af met praktische opdrachten.

• Woensdag 19 april 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Oirschot. Onderwerpen: Introductie, staatsbestel, hoe werkt de gemeente, regionale samenwerking en integriteit.
  • Woensdag 10 mei 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Best. Onderwerpen: verkiezingen, instrumenten van het raadslid en hoe kan ik (als inwoner) de besluitvorming beïnvloeden?
  • Woensdag 17 mei 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Oirschot. Onderwerpen: U en de Raad. Onder andere  burgerparticipatie, speed daten en ter afsluiting Lagerhuis debat.

Gratis deelnemen

Deelname is gratis. Wij vinden het fijn als u zich aanmeld. Dat kan tot met 9 april per e-mail naar de griffier van Oirschot, Han Struijs, h.struijs@oirschot.nl of naar de griffier van Best, Marcel Baijens, m.baijens@gembest.nl. Bij aanmelding graag uw naam en uw telefoonnummer vermelden.