Afval scheiden doen we goed, beter, Best

Donderdag 16 maart 2017

De gemeente Best heeft de ambitie om in 2030 afvalloos te zijn voor wat betreft huishoudelijk restafval: al het huishoudelijk afval wordt gerecycled of hergebruikt. Zo zijn we duurzaam en werken we aan een schone leefomgeving voor ons en voor volgende generaties.

Logo Afval scheiden

Nieuwe inzamelwijze

De raad heeft in september 2016 ingestemd met een nieuwe inzamelwijze van afval. De nieuwe inzamelwijze gaat per september 2017 van start.

Eigen keuze

Als gevolg van de nieuwe manier van afval inzamelen, komen er nieuwe kliko’s. Bewoners mogen hun eigen keuze maken. Ze kiezen de kliko’s die bij hen passen. Uitzondering hierop zijn de bewoners van flats en appartementen, de zogenoemde hoogbouw, die gebruik maken van een verzamelcontainer. Zij hoeven die keuze niet te maken. De gemeente werkt samen met woningbouwcorporaties aan een goede oplossing voor deze bewoners.

Informatiebrief

Vanaf eind volgende week ontvangen alle inwoners van Best gefaseerd een informatiebrief. In deze brief staat alle informatie rondom de nieuwe manier van afval inzamelen. Heeft u op 28 maart nog geen brief ontvangen? Neem dan contact op met ons op via telefoonnummer 14 0499.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de pagina Afval scheiden.