Herinrichting Nazarethstraat

Dinsdag 14 februari 2017

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de vernieuwing van de openbare ruimte in het centrum, de Hoofdstraat en de Boterhoek. Dit jaar komt de Nazarethstraat aan bod. Door dezelfde materialen te gebruiken als in de Hoofdstraat en de Boterhoek krijgt het centrum een grotere uniforme uitstraling.

Planning

De gehele herinrichting vindt plaats  gedurende de rest van het jaar, uiteraard gefaseerd. Op de schets kunt u de fases 1 tot en met 3 zien in bijhorende kleuren.

Schets herinrichting Nazarethstraat

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Fase 1: 3 april tot en met 14 april (paars)

Het braakliggend terrein tussen de kapel en de Boterhoek. Verwijdering van muur en voetpad. De parkeerplaatsen aan de Nazarethstraat blijven intact.

Fase 2: 16 tot en met 16 juni (aqua)

Het parkeerterrein aan zuidzijde/aan de straat. De bestrating van het parkeerterrein wordt geheel open gebroken. We realiseren op diverse plekken invalideparkeerplaatsen. Na de herinrichting gaat het parkeerterrein weer open voor het autoverkeer.

Fase 3: 6 juni tot en met 28 juli (oranje)

Het parkeerterrein ter plaatse van begrafenisonderneming Mutsaers. De bestrating van het parkeerterrein wordt helemaal open gebroken en het terrein heringericht.

Dit zijn de fases op hoofdlijnen. Daarnaast zijn er nog kleinere werkzaamheden. Na de zomervakantie volgen de fases 4 tot en met 8. We houden u via de website steeds op de hoogte van de werkzaamheden.

Nazarethstraat open

Tijdens bovenstaande fases blijft de Nazarethstraat open voor het (auto)verkeer.

Overlast

Wij begrijpen dat u tijdens de reconstructie overlast kunt ervaren van de werkzaamheden. We proberen deze tot een minimum te beperken. Alle aanliggende bedrijven en aanwonenden worden tijdens de herinrichting door de civiele aannemer v.d. Wetering over de werkzaamheden geïnformeerd wanneer nodig.

Vragen

Heeft u vragen over de reconstructie van de Nazarethstraat? Dan kunt u terecht bij Ruud Temme, projectleider gemeente Best via: info@gemeentebest.nl of telefoonnummer 14 0499.