Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Vuurwerkregels

Dinsdag 27 december 2016

Elk jaar gebeuren er ongelukken met vuurwerk. Jongeren tussen de 10 en 19 jaar zijn de grootste risicogroep. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken of de juiste hulpmiddelen hiervoor gebruiken. Hieronder leest u meer informatie over de regels van het afsteken van vuurwerk in Best en tips om ongelukken met vuurwerk te voorkomen.

Wat moet ik weten als ik vuurwerk ga afsteken?

U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. U kunt een boete krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten deze tijden.

Gevoelige locaties afsteken vuurwerk

Vuurwerk afsteken in de buurt vanĀ  verzorgingstehuizen, dierenopvangplaatsen en kinderboerderijen geeft veel overlast. Denk hieraan als je vuurwerk afsteekt.

Minimumleeftijd vuurwerk afsteken

Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd u moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk.

Veilig vuurwerk afsteken

Gaat u tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken of hier buiten naar kijken? Dan kunt u uw ogen beschermen met een vuurwerkbril. Als u vuurwerk afsteekt volgens de (Nederlandse) gebruiksaanwijzing heeft u weinig kans op ongelukken. Ook kunt u enkele tips over veilig vuurwerk afsteken opvolgen. Op de website www.4vuurwerkveilig.nl kunt u veel informatie vinden.

Boete voor afsteken vuurwerk

Steekt u illegaal vuurwerk af? Dan kunt u een boete krijgen voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Jongeren tussen 12 - 18 jaar kunnen een HALT-straf krijgen.

Verbod minivuurpijlen en romeinse kaarsen

Sinds 2015 geldt er een verbod rond de verkoop van minivuurpijlen en Romeinse kaarsen. Minivuurpijlen heten ook wel babypijltjes. Dit vuurwerk valt niet meer onder het consumentenvuurwerk. Hierdoor wordt verkoop aan en gebruik door particulieren van dit vuurwerk verboden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.4vuurwerkveilig.nl.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu