Voorlichtingsbijeenkomst babbeltrucs, inbraak- en brandpreventie en overvallen

Maandag 21 november 2016

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Criminelen gaan dan vaak op pad. Hiervan zijn ouderen dikwijls het slachtoffer. Daarom organiseert de gemeente Best in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie, de politie en met steun van de Seniorenraad Best, een voorlichtingsbijeenkomst ‘babbeltrucs, inbraak- en brandpreventie en overvallen’. In deze uitnodiging ontvangt u hierover meer informatie.

Wat gaan we doen?

Een voorlichter op het gebied van woningbeveiliging maakt voorafgaand aan de bijeenkomst een rondgang door een aantal wijken van Best. Hij doet dit door de ogen van een inbreker om te controleren hoe het gesteld is met de beveiliging van de woningen en de alertheid van de bewoners. Zijn bevindingen licht hij tijdens de bijeenkomst toe. Daarna krijgt u informatie over inbraak- en brandpreventie en overvallen. Ook ontvangt u bruikbare tips over hoe u de kans kunt verkleinen om slachtoffer te worden van een babbeltruc (smoes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld en waardevolle spullen). Ondersteund met filmbeelden komen de verschillende onderwerpen aan bod.

Waar en wanneer?

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 7 december om 13.30 uur in de grote zaal van Zalencentrum Prinsenhof (Hoofdstraat 43).
Het programma ziet er als volgt uit:

• 13.30 uur Inloop
  • 14.00 uur Opening
  • 14.05 uur Workshop babbeltrucs, inbraak- en brandpreventie en overvallen
  • 14.45 uur Pauze met koffie/thee
  • 15.15 uur Hervatting workshop
  • 15.45 uur Presentatie wijkagent
  • 16.00 uur Afsluiting

Hoe meld ik me aan?

Er geldt een maximum aantal deelnemers! Meld u vóór 5 december aan via m.scheijvens@gembest.nl. Vermeld in de e-mail uw naam en de naam van uw wijk. Beschikt u niet over een e-mailadres? Dan kunt u zich op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch aanmelden door te bellen naar 14 04 99.

Namens het bestuur van de Seniorenraad Best, de politie en de gemeente hopen wij u op 7 december te ontmoeten.