Vervangingsplan kastanjebomen Kapelaan J.A. Heerenstraat

Maandag 21 november 2016

De 17 paardenkastanjes in de Kapelaan J.A. Heerenstraat lijden aan de kastanjebloedingsziekte. In de afgelopen jaren zijn al enkele bomen als gevolg van deze ziekte uitgevallen. Met het oog op verdere uitval, is door Prohold boomtechnisch advies nader onderzoek verricht.

Toekomstverwachting bomen

Uit dit onderzoek is gebleken dat 9 bomen een toekomstverwachting van 0 tot 3 jaar hebben. De andere 8 bomen hebben een toekomstverwachting van 2 tot 5 jaar.

Bewoners meebeslist over optie

Alle bewoners van de Kapelaan J.A. Heerenstraat zijn in eind oktober uitgenodigd op het gemeentehuis voor een toelichting op het onderzoek. Daarna hebben zij gestemd op de vraag: vervangen we alle 17 bomen in één keer of gefaseerd? Een meerderheid van de aanwezigen stemde voor de eerste optie.

Een groep bewoners gaat nu samen met de gemeente Best een groeninrichtingsplan opstellen voor hun straat.

Vergunning aangevraagd

Inmiddels is een vergunning aangevraagd voor het kappen van alle 17 de paardenkastanjes. Binnen 6 weken na publicatie van de vergunning kunt u bezwaar maken. We verwachten de bomen in januari te rooien wanneer de bezwarentermijn van 6 weken voorbij is.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderzoek naar de kastanjebomen? Neem dan contact op met mevrouw M. Kors via m.kors@gembest.nl of telefonisch via 14 0499.