Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Gratis bloedsuiker controleren in Bestwijzer

Maandag 14 november 2016

Een goed suikergehalte in uw bloed is belangrijk voor uw gezondheid. Teveel suikers in het bloed zorgen ervoor dat het lichaam niet goed kan werken. Mensen met diabetes hebben teveel glucose in hun bloed. Complicaties door (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend. Laat daarom regelmatig uw bloedsuiker meten. Ook als u geen klachten heeft.

Donderdag 17 november

Op donderdag 17 november kunt u gratis uw bloedsuiker laten controleren in Bestwijzer. Dit kan tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in uw bloed gemeten. Dat wordt gedaan door Elise Heijligers (Stichting Diabetesverwerking). Een afspraak maken of nuchter zijn is niet nodig.

Er zijn twee voedingsconsulenten aanwezig om vragen over voeding te beantwoorden. Gezond eten en voldoende bewegen verkleinen het risico op diabetes. Sportcenter SPEAR laat een aantal oefeningen zien die u thuis makkelijk zelf kunt doen. Voldoende beweging draagt ook bij aan een gezonde leefwijze.

Laat regelmatig uw bloedsuiker meten

Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet of te laat dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig uw bloedsuikergehalte laat meten en let op uw eet- en drinkgewoonten. Meer informatie over diabetes staat op de website van Diabetesvereniging Nederland.
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu