Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Opfrissen verkeersregels Hoofdstraat

Maandag 7 november 2016

Sinds 18 april heeft de Hoofdstraat de status van woonerf gekregen. Ook is de straat vanaf dat moment afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een korte opfrissing van de verkeersregels ter plaatse:

Wie mag gebruik maken van de Hoofdstraat?

Gemotoriseerd verkeer dat een bestemming heeft op het aanliggende deel van de afgesloten straat. Dit zijn bijvoorbeeld aanwonenden, werknemers en leveranciers. Fietsers, brommers en gehandicaptenvoertuigen mogen ook gebruik maken van de Hoofdstraat.

Waarom is de Hoofdstraat nu een woonerf?

Door deze wijziging geldt er nu een lagere maximumsnelheid van 15 km/uur. Voetgangers hoeven niet meer uiterst rechts te lopen. Voetgangers mogen over de gehele openbare ruimte lopen.

Waar mag ik parkeren?

U mag op de parkeerplaatsen parkeren zoals aangegeven op het kaartje. Binnen de blauwe zone mag u alleen parkeren in parkeervakken. In de Hoofdstraat en in de St. Odulphusstraat naast Ambacht zijn geen parkeervakken en mag u dus niet parkeren!
Vergeet niet om in een blauwe zone uw parkeerschijf te gebruiken. Op de parkeerplaatsen binnen de blauwe zone geldt een maximale parkeerduur van twee uur.

Parkeren in het Centrum

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu