Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Duurzaam ondernemen en geld verdienen?

Donderdag 6 oktober 2016

Op donderdag 20 oktober organiseren wij samen met Best Duurzaam een ondernemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bieden wij de ondernemer een inspirerend en leerzaam programma met als overkoepelend thema: Duurzaam ondernemen hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Voor u als ondernemers is geld verdienen natuurlijk heel belangrijk. Veel mensen associëren duurzaam ondernemen met extra kosten. Door bepaalde aanpassingen kunt u echter flink besparen en zelfs geld verdienen en dat terwijl het milieu wordt gespaard.

Programma

Het programma voor de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

18.15 uur Inloop met belegde broodjes
19.00 uur Welkomstwoord door wethouder Peet van de Loo
19.05 uur Resultaten van en ervaringen met de energiescan bij Aquarium Coenen, door de heer Kees Kraaijeveld en mevrouw Janine Coenen.
19.45 uur Kansen voor ondernemers in het speelveld van de milieuwetgeving, door mevrouw Erica Derijcke (ODZOB) en een praktijkvoorbeeld.
20.30 uur Pauze
20.45 uur Aan de slag: Met duurzaam ondernemen geld en milieu besparen bij uw bedrijf.
21.15 uur Afsluiting met aansluitend een borrel


De bijeenkomst vindt plaats in het pand van Het Goed aan de Sportlaan 8 in Best.

Inspirerend en leerzaam

Afgelopen jaar is er een energiescan uitgevoerd bij Aquarium Coenen. De resultaten van deze scan zijn erg inspirerend. Daarom willen wij u deze niet onthouden. De heer Kees Kraaijenveld (KraaijeTech opleidingen en energieadvies) licht deze resultaten samen met mevrouw Janine Coenen van Aquarium Coenen toe. Ze geven u ook inzicht in de investeringen, terugverdientijden en besparingen.

In het tweede deel van de avond neemt mevrouw Erica Derijcke  van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) u mee in de kansen rondom energiebesparing in bedrijven. We staan stil bij de energiebesparingsvoorschriften vanuit de wet- en regelgeving (het Activiteitenbesluit) en bij de lijsten met Erkende Maatregelen die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Deze informatie geeft u de mogelijkheid om het initiatief te nemen en de kansen voor energiebesparing en financiële besparing te benutten. Eén en ander wordt geïllustreerd aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een bedrijf dat hier positieve ervaringen mee heeft.

Aanmelden

We hopen u tijdens deze ondernemersavond te ontmoeten. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: vergunningen@gembest.nl. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom, maar in verband met de catering (broodjes tijdens de inloop) is het voor ons prettig om te weten of u erbij bent. Graag in de mail uw bedrijfsnaam en het aantal personen vermelden.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu