Wat vindt u van onze website?

 • Groene smiley (positief) Goed
 • Oranje smiley (neutraal) Matig
 • Rode smiley (negatief) Slecht

Activiteiten in Week van de Opvoeding

Vrijdag 30 september 2016

Van maandag 3 oktober tot en met zondag 9 oktober is het weer zover: de Week van de Opvoeding! De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop.

Het thema van dit jaar is ‘contact’. Contact tussen opvoeder en kind, over de verandering in contact tijdens het opgroeien en hoe je kunt meegroeien en blijven leren als opvoeder. Hoe toon je interesse als ouder of opa en oma als kinderen zich anders ontwikkelen in die tijd dan jij?

In Best organiseren de gemeente en GGD Brabant-Zuidoost diverse activiteiten in deze week, voor jong en oud. We beginnen zelfs al een dagje eerder!

Wat is er allemaal te doen?

 

Boys en Girls event

Tijdens het Boys en Girls event maak je kennis met de middelbare school. Dit kan via diverse workshops zoals gameroom, sieraden maken, diverse workshops, karaoke, en nog veel meer. En dit alles inclusief een heerlijk fruitbuffet!

 • Voor: kinderen van 10-14 jaar
 • Wanneer: 2 oktober 13.00 - 16.00 uur
 • Waar: Jongerencentrum Todo (entree € 1,00)

Inloopspreekuur Bestwijzer

 • Voor: opvoedvragen van ouder(s)/verzorger(s) van kinderen in elke leeftijd.
 • Wanneer: 3 oktober 14.30 - 17.00 uur en 7 oktober 8.30 - 10.30 uur

Interactieve toneelvoorstelling over social media

Jongeren brengen veel tijd door met hun telefoon; WhatsApp, Instagram, Facebook. Ze lijken er soms wel eens mee vergroeid! Weet je als ouder/verzorger eigenlijk wat ze allemaal doen? Kun je alle ontwikkelingen nog een beetje bijbenen? Praat jij wel eens met jouw kind over wat ze doen op hun telefoon? Kennen zij ook de gevaren?

Tijdens deze interactieve thema avond spelen 2 acteurs van Helder Theater herkenbare scenes over sociale media en opvoeden. Een spreker van Halt geeft allerlei informatie over sociale media! We hopen dat veel ouders samen met hun kind (vanaf 10 jaar) komen en..... de telefoon mag gerust mee!

 • Voor: ouder(s)/verzorger(s) en kinderen van 10 - 14 jaar
 • Wanneer: 3 oktober 19.30 - 21.00 uur
 • Waar: CultuurSpoor Best

Aanmelden: vóór 26 september, via N.Elmas@gembest.nl

Les Zumba / buikdans

Lekker dansen op swingende muziek.

 • Voor: kinderen vanaf 14 jaar
 • Wanneer: 4 oktober 19.30 - 20.30 uur
 • Waar: Jongerencentrum Todo

Lezing ‘Dat lust ik niet’

Veel ouders kennen de legendarische woorden ‘Dat lust ik niet’, en wat dan? Tijdens deze lezing kom je te weten waarom je opstandige peuter/kleuter dit zegt en wat je als ouder kunt doen om het weer gezellig aan tafel te krijgen. De workshop wordt gegeven door Spruitjes en Zo! gewichtsconsulente Manon Thoonen.

 • Voor: ouder(s)/verzorger(s) van moeilijke eters (2 - 6 jaar)     
 • Wanneer: 5 oktober 19.30 - 21.30 uur        
 • Waar: CultuurSpoor Best         

Aanmelden: vóór 30 september, via N.Elmas@gembest.nl       

Kickbokstraining

Op een sportieve manier aanvallen en verdedigen.

 • Voor: kinderen van 10 - 14 jaar
 • Wanneer: 5 oktober 20.00 - 21.00 uur
 • Waar: Jongerencentrum Todo

Boekstart-ochtend plus babymassage

Tijdens de boekstartochtend, het samen lezen en ervaringen uitwisselen, organiseert CultuurSpoor Best in samenwerking met Zuidzorg een introductieles baby-peutermassage. De les wordt gegeven door Kim van Dooren, docent babymassage Body Care and Happyness. Aanraken is een basisbehoefte. Baby-peutermassage versterkt de band tussen ouder en kind, brengt rust en helpt bij pijn zoals darmkrampjes, doorkomen tandjes, etc.

 • Voor: ouder(s)/verzorger(s) met een kindje van 6 weken - 3 jaar
 • Wanneer: 6 oktober 10.00 - 11.00 uur
 • Waar: CultuurSpoor Best

Aanmelden: vóór 30 september, via evangelder@cultuurspoorbest.nl

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu