Vrijwilligers automatisch verzekerd

Dinsdag 27 september 2016

In Best werken inwoners samen aan een prettige gemeente. Vrijwilligers zijn daarbij goud waard. Het is belangrijk dat zij goed verzekerd zijn. Vrijwilligers kunnen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's lopen. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn echter voor deze risico's (afdoende) verzekerd.

Al een aantal jaren heeft de gemeente Best daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor alle Bestse vrijwilligersorganisaties: de VNG Vrijwilligersverzekering. De kosten van deze vrijwilligerspolis zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligersorganisaties in Best zijn met hun vrijwilligers automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Meer informatie over vrijwilligerswerk en de vrijwilligersverzekering kunt u vinden op de pagina Vrijwilligers.