Inkomensondersteuning voor kinderen van minima

Maandag 12 september 2016

Heeft u schoolkosten of kosten voor sportactiviteiten voor uw kind?

Sinds 1 januari 2016 is er een regeling in Best voor alle kinderen van minima tot 18 jaar oud. De gemeente Best vindt dat alle kinderen zich sociaal moeten kunnen ontwikkelen en daarvoor is sport, cultuur en scholing belangrijk. Ook aan alle activiteiten op school moet uw kind kunnen deelnemen.

Voorwaarden

De gemeente Best heeft met ingang van 1 januari 2016 hierover afspraken gemaakt met Stichting Leergeld Best. U komt in aanmerking voor de vergoeding van kosten als uw kind in Best woont en tussen de 0 en 18 jaar is. Daarnaast heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Stichting Leergeld beoordeelt alle aanvragen zelfstandig en verstrekt nooit geld. Het toegekende bedrag wordt namelijk rechtstreeks betaald aan bijvoorbeeld de vereniging, school, sportclub of er wordt bijvoorbeeld gezorgd dat uw kind de benodigde leermiddelen of gymkleding krijgt.

Aanvragen

U kunt een aanvraag indienen door het aanvraagformulier in te vullen dat te vinden is op de website van Stichting Leergeld Best. Meer informatie vindt u in de huis-aan-huis verspreide folder “Uitkomen met inkomen”.