Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Het Nationale Hitteplan is actief

Woensdag 20 juli 2016

Sinds dinsdag 19 juli is het Nationaal Hitteplan actief in enkele provincies, waaronder Noord-Brabant. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Verder is het nodig om alert te zijn op zonverbranding van de huid. Het KNMI heeft voor de aanhoudende hitte waarschuwingscode geel afgegeven.

Maatregelen: wat kunt u doen?

Met deze tropische temperaturen van boven de 30 graden is het belangrijk om voldoende water te drinken, lichamelijke inspanning te beperken, de huid insmeren met zonnebrandcrème, de schaduw op te zoeken en te zorgen voor verkoeling.

Kijk voor meer informatie over het Nationaal Hitteplan op de website van het RIVM.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu