Denk mee over locatie kunstwerk Lest Best

Vrijdag 8 juli 2016

Twee kunstwerken van de kunstenaar Marc RuygrokDe gemeente heeft 2 kunstwerken van de kunstenaar Marc Ruygrok aangeschaft. Het zijn drinkwaterfonteinen die bestaan uit de gestapelde woorden Lest Best. U als inwoner kunt meebepalen waar deze 2 kunstwerken komen te staan. U kunt kiezen uit 5 mogelijke locaties (klik op de foto voor een groter formaat).

Foto locatie 1 Foto locatie 2 Foto locatie 3 Foto locatie 4 Foto locatie 5

Breng uw stem uit!

Van 5 tot en met 19 juli kunt u uw stem uitbrengen op 2 van de 5 locaties. Dit doet u door op de link: 'Keuze 2 locaties kunstwerk Lest Best' te klikken. Bent u niet in de gelegenheid om online uw stem uit te brengen? Dan kunt u tijdens openingstijden een stemformulier invullen bij de receptie van het gemeentehuis.

Let op: in bepaalde besturingssystemen (afhankelijk van het apparaattype) worden de foto's gekanteld weergegeven. Onze excuses hiervoor.

Over de kunstenaar

Sinds het begin van de jaren tachtig zijn letters, woorden of korte zinnen het 'materiaal' waarmee beeldend kunstenaar Marc Ruygrok (1953) zijn werken opbouwt. Ruygrok maakt objecten met geometrische vormen, meestal door letters groot en driedimensionaal uit te voeren of uit te sparen. Met woorden formeert hij uitspraken of korte zinnen die leesbaar zijn en tegelijk fungeren als autonome plastieken.

De laatste vijftien jaar ligt de nadruk op ruimtelijk werk dat specifiek gemaakt wordt voor bepaalde plekken. Zijn ruimtelijke taalbeelden zijn normaal gesproken sterk verbonden met de plek waar ze geplaatst zijn, doordat ze in hun raadselachtigheid een diepere betekenis onthullen, aanduiden of mogelijk maken. Ruygrok heeft naam gemaakt met belangrijke kunstwerken in de openbare ruimte zoals 'ZOVER' in Utrecht, 'SO GO ON' op Schiphol, 'GASMOLECUUL SLOCHTEREN' aan de A7 en 'GIJ MIJ HIJ ZIJ JIJ WIJ' in Deventer.