Dinsdag 14 juni: Oefening openbare orde in centrum Best

Dinsdag 14 juni 2016

Tussen 12.30 en 17.00 uur vindt er een oefening plaats voor de Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Best, Bergeijk, Nuenen, Son en Breugel, Valkenswaard en Veldhoven. Zo zorgen gemeenten en politie ervoor dat ze goed voorbereid zijn als het er echt toe doet. Op diverse locaties in het centrum, het gebied tussen het gemeentehuis en het station NS en de Hoofdstraat en de Molenstraat, vinden oefensituaties plaats met acteurs. Denk hierbij aan situaties met Openbaar dronkenschap, diefstal, geluidoverlast en overlast jeugd. Schrik dus niet meteen als je ‘getuige’ bent van een aanhouding of overmeestering. Bij de oefening zijn waarnemers aanwezig die herkenbaar zijn aan gele of oranje hesjes. Zo weet je dus dat het om een oefening gaat!

Taken BOA’s

Buitengewoon opsporingsambtenaren spelen een belangrijke rol in onze maatschappij. Zij sporen bepaalde strafbare feiten op en vullen zo de politie aan bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid. De BOA’s zijn actief in alle wijken en actief op het gebied van allerlei soorten overlast, zoals parkeren (blauwe zone), overlastsituaties en vernielingen in de openbare ruimte. Ook surveilleren ze tijdens evenementen zoals de kermis en Extrema Outdoor. Er is ook een BOA die speciaal wordt ingezet op het gebied van milieu. Hij is herkenbaar aan hetzelfde tenue.