Jeugdlintje jeugdraad

Dinsdag 15 maart 2016

Het jeugdlintje is een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan één of meer kinderen of jongeren die een uitzonderlijke daad hebben verricht.

Deze persoon of personen moeten wel aan een aantal criteria voldoen. Alle criteria staan in het reglement.

Wanneer kun je een jeugdlintje krijgen?

Het gaat om kinderen tussen 6 en 18 jaar die in Best wonen. De prestatie moet een positief effect hebben op zijn of haar omgeving zoals de (sport)club, school of mantelzorg. Het kan gaan om een eenmalige 'heldendaad', maar ook om jeugdigen die tenminste een half jaar actief zijn voor een goed doel. Een jury kiest op basis van die criteria een winnaar.

Hoe nomineert u?

Volwassenen kunnen iemand tot uiterlijk 15 april 2016 nomineren. Vul hiervoor het aanmeldformulier in en lever het in. Dit kan per e-mail naar jeugdraadbest@gmail.com of op papier, bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1.

Geen internet?

Indien u niet over internet beschikt, kunt u de formulieren ook afhalen bij de balie op het gemeentehuis of bij Cultuurspoor Best (bibliotheek Best).