Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Koninklijke onderscheidingen vrijwillige brandweer

Maandag 7 maart 2016

Bij gelegenheid van hun afscheid als lid van de vrijwillige brandweer, ontvingen 3 Bestenaren op vrijdag 4 maart een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Anton van Aert reikte de onderscheiding uit aan de heren Will Gerrits, Arno Janssen en Wim van de Sande tijdens de jaarlijkse jubileumavond van de vrijwillige brandweer. Zij zijn alle 3 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Foto: van links naar rechts:  Arno Janssen, Will Gerrits en Wim van de Sande
Michiel Wasmus Photography.

Will Gerrits

Op 1 september 1990 trad Will Gerrits toe tot de gemeentelijke vrijwillige brandweer in de rang van aspirant-brandwacht. Op 1 maart 2012 is hij benoemd tot Bevelvoerder, met de rang Brandmeester, bij zijn aanstelling bij de Veiligheidsregio Brabant- Zuidoost. Binnen het korps van de gemeentelijke vrijwillige brandweer Best heeft Will jarenlang als chauffeur specialist deelgenomen aan de repressie. Met een grote kennis hiervan heeft hij alle chauffeurs van de post opgeleid tot brandweerchauffeur.

Arno Janssen

Is sinds 1 september 1990 actief als brandweerman. Arno is in zijn loopbaan doorgegroeid naar hoofdbrandwacht met de specialistische taak van brandweerchauffeur. Bij zijn aanstelling op 1 maart 2012 bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is hij benoemd als manschap B – rang Hoofdbrandwacht. Naast deze inzet heeft Arno jarenlang als bestuurslid van de personeelsvereniging van de brandweer gezorgd voor de noodzakelijke ontspanning van de brandweerleden.

Wim van de Sande

Is sinds 1 maart 1990 actief bij de vrijwillige brandweer. Wim is in zijn loopbaan bij de brandweer doorgegroeid naar Hoofdbrandwacht met de specialistische taak van chauffeur specialist. Daarin heeft hij zich onderscheiden door zijn inzet van kennis bij de aanschaf van diverse nieuwe voertuigen. Mede door zijn inbreng hebben we in Best een modern en voor de taken goed toegerust voertuigenpark staan. Ook heeft hij diverse collega’s wegwijs gemaakt in het gebruik en bediening van de voertuigen.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu