Bekijk fotocollectie van de gemeente Best nu digitaal!

Maandag 7 maart 2016

In de loop der jaren is in de archiefkluis van de gemeente Best een aanzienlijke collectie aan foto’s over Best gevormd. Om deze voor een breed publiek toegankelijk te krijgen, is deze collectie gedigitaliseerd.

4500 foto’s uit de periode 1904-2003

Onlangs zijn zo’n 4.500 foto’s over de periode 1904-2003 overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe). Deze foto’s zijn gedigitaliseerd door de vrijwilligers van de Heemkundekring ‘Dye van Best’ en digitaal te bekijken op de website van het RHCe. Daar kunt u de foto’s vinden onder vermelding van de rubriek ‘20081’. Door gebruik te maken van de link www.rhc-eindhoven.nl/zoek/1/20081 komt u ook rechtstreeks bij de foto’s van Best.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de beschrijvingen van de foto’s? Stuur dan een e-mail aan de fotoclub van de Heemkundekring ‘Dye van Best’ via cabdekkers@gmail.com.

De vrijwilligers van de fotoclub van de Heemkundekring “Dye van Best” die er voor gezorgd hebben dat het Bestse fotoarchief momenteel voor iedereen digitaal is in te zien. Staand van links naar rechts: Theo van Heesch, Hein van Elderen en Kees Dekkers. Zittend van links naar rechts: Nico Vogels en Tom Olsa.