Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Openbare bekendmaking Handhavingsactie fout geparkeerde (brom)fietsen station

Maandag 15 februari 2016

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend:

Handhavingsactie fout geparkeerde (brom)fietsen rondom station

Sinds 1998 geldt een parkeerverbod voor (brom)fietsen rondom het station NS Best. Zo probeert de gemeente diefstal, vernielingen en overlast door fout geparkeerde fietsen in het stationsgebied te voorkomen.
Door toezichthouders is geconstateerd dat regelmatig rondom het station NS het parkeerverbod wordt overtreden. Hiermee wordt ook de bepaling artikel 2.53 uit de Algemene plaatselijke verordening (Apv) overtreden. Dit parkeergedrag leidt tot een rommelig straatbeeld, gevoel van onveiligheid en ook tot overlast in het stationsgebied.

Wat gaat de gemeente doen

De rijwielen welke ‘onbeheerd’ gestald staan buiten de rijwielstalling van het station worden op 16 februari 2016 voorzien van een voornemen last onder bestuursdwang. Vervolgens wordt op 23 februari 2016 de definitieve last onder bestuursdwang bevestigd aan de aangetroffen rijwielen. De eigenaar/gebruiker krijgt een hersteltermijn van 2 uren. Binnen deze termijn van 2 uren kan de eigenaar /gebruiker van het rijwiel de overtreding beëindigen waardoor het rijwiel niet door de gemeente verwijderd gaat worden. Verwijdering vindt plaats op basis van het bepaalde in artikel 125 van de Gemeentewet en hoofdstuk 5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Rijwiel weg, wat nu?

Wanneer uw rijwiel weg is, komt u als eerste naar het gemeentehuis. Daar wordt bekeken of uw rijwiel door de gemeente verwijderd is. Wanneer blijkt dat uw rijwiel is afgevoerd, kunt u deze binnen een termijn van 13 weken na verwijdering weer terugkrijgen. Dit kan echter meerdere dagen duren.
Om uw rijwiel terug te krijgen moet u een vergoeding betalen op het gemeentehuis. Dit zijn de bestuursdwangkosten (de kosten voor het labelen, afvoeren en opslaan van (de brom-/snor-)fiets).  De kosten bedragen € 25,00 voor een fiets en € 50,00 voor een brom- of snorfiets. Om de vergoeding te betalen moet u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0499.

Dit moet u meenemen naar uw afspraak

  • een bewijs (bijvoorbeeld een sleutel) om aan te tonen dat het rijwiel van u is;
  • een geldig identiteitsbewijs.

Als u de kosten betaald heeft, krijgt u een betalingsbewijs van de gemeente. Met dit betalingsbewijs kunt u vervolgens uw rijwiel ophalen.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu