Nieuwbouwproject Steegsche Velden

Logo Steegsche VeldenDe nieuwe wijk Steegsche Velden ligt in het noorden van Best, nabij natuurgebied Het Groene Woud en op enkele minuten fietsen van het dorpscentrum. Steegsche Velden heef een typisch dorpse opzet. Geen eentonige, rechte straten, maar kleine straatjes met groen en fraaie pleintjes. Steegsche Velden heeft in het 1e deel ruim 200 woningen en krijgt in het noorden een uitbreiding van circa 120 woningen.

Kaartje nieuwbouw Steegsche Velden

Woningen

In 2021 levert de aannemer de laatste woningen voor de huidige fase op aan de Broekbeemd. In de rest van de wijk wordt in 2020 de definitieve inrichting aangelegd. Dit is weer een stapje dichterbij de realisatie van de wijk Steegsche Velden! Op www.steegschevelden.nl kunt u een sfeeranimatie en foto's van dit nieuwbouwproject bekijken.

Diversiteit aan woningen

In Steegsche Velden worden de woningen gerealiseerd in dorpse sfeer. Er is een variatie van 2-onder-1-kap-woningen, rijwoningen, 3-kappers, hoekwoningen, tussenwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast is er grote diversiteit tussen de woningblokken. Er staan geen 2 dezelfde blokken naast elkaar, maar ze hebben wel allemaal dezelfde sfeer en uitstraling.

Bouwkavels

In Steegsche Velden heeft de gemeente Best geen vrije bouwkavels meer. In de nieuwe uitbreiding van Steegsche Velden komen wel weer bouwkavels beschikbaar. 

Projectontwikkelaars en makelaars

Voor de uitbreiding van het plan in Steegsche Velden-noord zijn nog geen woningen en bijbehorende informatie van projectontwikkelaars en makelaars beschikbaar. Naar verwachting is deze informatie in de tweede helft van 2021 beschikbaar. 

Groenplan

U kunt hier het groenplan (PDF, 641.6 kB), een plan voor de ondergronden (PDF, 1.3 MB) en een overzicht van bomen en planten (PDF, 2.9 MB) bekijken.