Nieuwbouwproject Dijkstraten

De nieuwe woonwijk Dijkstraten ligt in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. In totaal komen hier ongeveer 670 woningen, verdeeld over 5 fasen en een Integraal Kindcentrum.

Logo Dijkstraten

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een woning in Dijkstraten, is er een passend aanbod. U kunt kiezen uit starterswoningen, sociale huur en vrije-sector-huurwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande en geschakelde woningen. De prijzen variëren van € 190.000,00 tot € 400.000,00. Door de diverse materialen waarmee de huizen gebouwd worden, ontstaat er een gevarieerde wijk. Daarnaast ligt Dijkstraten dicht bij het centrum van Best en het NS-station. De ligging ten opzichte van de A2 en de A58 en openbaar vervoer is erg goed.

Fase 1

De woningen in fase 1 zijn bijna allemaal gerealiseerd. 1 appartementencomplex en 3 woningen op grote kavels worden nog gebouwd. Het openbaar gebied is grotendeels aangelegd.

Fase 2

In fase 2 volgen voornamelijk twee-onder- een-kapwoningen, rijwoningen, waaronder sociale huur en goedkope starterswoningen. Ook is er ruimte voor vrijstaande woningen. De bouw is gestart en een aantal woningen is al opgeleverd. De aanleg van het openbaar gebied volgt na de oplevering van de woningen (naar verwachting starten we in het 1e kwartaal van 2019 en is het voor de zomer klaar). In het najaar planten we dan het groen.

Fase 3

Ook voor fase 3 zijn diverse woningen en bouwplannen in ontwikkeling. Van Laarhoven Bouw is gestart met de bouw van een aantal heren- en senioren woningen. Een aantal seniorenwoningen is nog te koop. Ook Heijmans is gestart met de verkoop van 12 geschakelde semi-bungalows en 8 eengezinswoningen MGM aan de Donk. MGM start in de 1e helft van 2019 met de bouw van 16 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. Deze zijn allemaal al verkocht. Ten slotte komen er in deze fase nog 31 sociale huurwoningen (eengezinswoningen). Woonstichting  ‘thuis realiseert deze woningen en brengt ze in de verhuur. Ook komt er in deze fase nog een appartementencomplex. Hiervoor zijn nog geen concrete plannen beschikbaar.

Fase 4

De ontwikkeling van fase 4 is ook opgestart. U kunt uw interesse voor een woning al kenbaar maken via www.dijkstraten.com.

IKC Dijkstraten

Daarnaast komt in Dijkstraten ook een Integraal Kindcentrum met daarin een basisschool en kinderopvang. De betrokken partners bij de ontwikkeling van IKC Dijkstraten zijn Kindcentrum Platijn, en Korein.

Meer informatie

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over een koopwoning in Dijkstraten? Dan kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer informatie over een sociale huurwoning? Dan kunt u contact opnemen met

Sluit het menu