Nieuwbouwproject Dijkstraten

De nieuwe woonwijk Dijkstraten ligt in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. In totaal komen hier ongeveer 670 woningen, verdeeld over 5 fasen en een Integraal Kindcentrum.

Logo Dijkstraten

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een woning in Dijkstraten, is er een passend aanbod. U kunt kiezen uit starterswoningen, sociale huurwoningen, middelduur huur en vrije-sector-huurappartementen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande en geschakelde woningen. De prijzen variëren van € 200.000,00 tot € 500.000,00. Door de diverse materialen waarmee de huizen gebouwd worden, ontstaat er een gevarieerde wijk. Daarnaast ligt Dijkstraten dicht bij het centrum van Best en het NS-station. De ligging ten opzichte van de A2 en de A58 en openbaar vervoer is erg goed.

Impressie nieuwbouwproject Dijkstraten

Fase 1 en 2

De woningen in fase 1 en 2 zijn bijna allemaal gerealiseerd. In fase 1 is alleen nog een 1 appartementencomplex in ontwikkeling. Het openbaar gebied is aangelegd.

Fase 3

In deze fase komt nog 1 appartementencomplex en 2 woningen. MGM is druk bezig met de ontwerpen. MGM onderzoekt of het appartementencomplex in de goedkope koop kan worden ontwikkeld.
Ook is het openbaar gebied grotendeels aangelegd.

Fase 4

In fase 4 zijn alle woningen opgeleverd. Ook is een groot gedeelte van het openbaar gebied aangelegd.

Fase 5

In het laatste kwartaal van 2021 starten 3 partijen met de bouw van de woningen in deze laatste fase in Dijkstraten. Inmiddels zijn alle woningen verkocht. 
In deze fase worden ook door Woonstichting ‘thuis opnieuw sociale huurwoningen gerealiseerd. Hiervoor dient u te zijner tijd contact op te nemen met Woonstichting ‘thuis.

Beplantingsplannen

Het beplantingsplan (PDF, 1.0 MB) en een overzicht van bomen (PDF, 3.7 MB) en planten kunt u hier raadplegen. 

IKC Platijn

Kindcentrum Platijn is gereed en geopend. In dit kindcentrum zit een basisschool met kinderopvang. De betrokken partners bij de ontwikkeling van IKC Platijn zijn Stichting Best Onderwijs en Korein. 

Op de school komen 22 appartementen in de middeldure huur. Heeft u interesse in één van de 22 huurappartementen boven het kindcentrum? Schrijf u dan nu in via hurenindebovenmeester.nl.

Impressie IKC Platijn

Meer informatie

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over een koopwoning in Dijkstraten? Dan kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer informatie over een sociale huurwoning? Dan kunt u contact opnemen met