Nieuwbouwproject Dijkstraten

De nieuwe woonwijk Dijkstraten ligt in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. In totaal komen hier ongeveer 670 woningen, verdeeld over 5 fasen en een Integraal Kindcentrum.

Logo Dijkstraten

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een woning in Dijkstraten, is er een passend aanbod. U kunt kiezen uit starterswoningen, sociale huurwoningen, middelduur huur en vrije-sector-huurappartementen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande en geschakelde woningen. De prijzen variëren van € 200.000,00 tot € 500.000,00. Door de diverse materialen waarmee de huizen gebouwd worden, ontstaat er een gevarieerde wijk. Daarnaast ligt Dijkstraten dicht bij het centrum van Best en het NS-station. De ligging ten opzichte van de A2 en de A58 en openbaar vervoer is erg goed.

Impressie nieuwbouwproject Dijkstraten

Fase 1 en 2

De woningen in fase 1 en 2 zijn bijna allemaal gerealiseerd. In fase 1 is alleen nog een 1 appartementencomplex in ontwikkeling. Het openbaar gebied is aangelegd.

Fase 3

Fase 3 is in aanbouw en de meeste woningen zijn al opgeleverd. In deze fase komt nog 1 appartementencomplex en 2 woningen. MGM is druk bezig met de ontwerpen. MGM onderzoekt of het appartementencomplex in de goedkope koop kan worden ontwikkeld.
Ook is gestart met de aanleg van het openbaar gebied.

Fase 4

In fase 4 zijn 14 van de 44 woningen opgeleverd. De overige woningen in deze fase zijn verkocht en de verwachting is dat in het 1e kwartaal van 2021 gestart wordt met de bouw van deze woningen.

Fase 5

Op dit moment ontwikkelen 3 partijen plannen voor de laatste fase in Dijkstraten. Via www.dijkstraten.com kunt u uw interesse voor deze fase kenbaar maken bij MGM. Het bedrijf Janssen de Jong heeft hiervoor de website www.dorpsdijkstraten.nl geopend.
In deze fase worden ook door Woonstichting ‘thuis opnieuw sociale huurwoningen gerealiseerd. Hiervoor dient u te zijner tijd contact op te nemen met Woonstichting ‘thuis.

IKC Platijn

De bouw van het kindcentrum Platijn is gestart. In dit kindcentrum komt een basisschool met kinderopvang. De betrokken partners bij de ontwikkeling van IKC Platijn zijn Stichting Best Onderwijs en Korein. De verwachte oplevering van de school is juli 2021.

Op de school komen 22 appartementen in de middeldure huur. Hiervoor kunt u zich nog niet inschrijven. Zodra er meer informatie bekend is, laten wij dit weten op deze website.

Impressie IKC Platijn

Meer informatie

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over een koopwoning in Dijkstraten? Dan kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer informatie over een sociale huurwoning? Dan kunt u contact opnemen met