Nieuwbouwproject Dijkstraten

De nieuwe woonwijk Dijkstraten komt in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. In totaal komen hier ongeveer 670 woningen, verdeeld over 5 fasen en een Integraal Kindcentrum.

Logo Dijkstraten

Fase 1

De woningen in fase 1 zijn bijna afgerond en inmiddels is gestart met het woonrijp maken van het openbaar gebied. In deze fase is goed gekeken naar de huidige marktsituatie. De prijzen voor de woningen sluiten zodoende aan bij de situatie van diverse doelgroepen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in een woning in Dijkstraten, is er een passend aanbod. Men kan kiezen uit starterswoningen, sociale huur en vrije sector huur woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande- en geschakelde woningen. De prijzen variëren van € 190.000,00 tot € 350.000,00. Door de diverse materialen waarmee de huizen gebouwd worden, ontstaat er een gevarieerde wijk. Daarnaast ligt Dijkstraten dicht bij het centrum van Best. De ligging ten opzichte van uitvalswegen en openbaar vervoer is ookgunstig.

Fase 2

In fase 2 volgen voornamelijk twee-onder- een-kapwoningen, rijwoningen, waaronder sociale huur en goedkope starterswoningen. Ook is er ruimte voor vrijstaande woningen. De bouw start in 2017 en het woonrijp maken van het openbaar gebied volgt na de oplevering van de woningen. De verwachting is dat we hiermee beginnen rond het einde van 2019 of zoveel eerder dat de woningen in een gehele woonstraat zijn opgeleverd.

IKC Dijkstraten

Daarnaast komt in Dijkstraten ook een Integraal Kindcentrum met daarin een basisschool en kinderopvang. De betrokken partners bij de ontwikkeling van IKC Dijkstraten zijn Kindcentrum Platijn, Korein en woonstichting ‘thuis.

Meer informatie

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over een koopwoning in Dijkstraten? Dan kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer informatie over een sociale huurwoning? Dan kunt u contact opnemen met

Sluit het menu