Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Zondag 8 november 17.30 uur

Eerste groep aangekomen

Vanmiddag om 17.30 uur arriveerden de bussen uit Oosthuizen met de eerste 100 vluchtelingen. De reis is goed verlopen. De groep bestaat voor de helft uit kinderen in de leeftijd van 2 weken tot 17 jaar.

Nadat de tijdelijke bewoners hun nieuwe slaapplaatsen op orde hebben gemaakt, staat hun eerste maaltijd klaar. De kinderen kunnen in de tussentijd gebruik maken van de speciaal ingerichte speelzaal. Hoe lang deze groep precies blijft is nog niet bekend. Over de komst van een tweede groep hebben we nog geen concrete gegevens. Het gaat in elk geval om nog eens maximaal 100 mensen.

Toegankelijkheid sporthal

De sporthal is tijdens de crisisnoodopvang in principe alleen toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers van gemeente, Rode Kruis, catering, beveiligingsdienst en de vluchtelingen. Voor de bezoekers van de sportschool, fysiotherapie, logopedie en MindEquipment is een uitzondering gemaakt.

De bezoekers van de sportschool krijgen toegang met hun ledenpasje. Mensen die een afspraak hebben met de fysiotherapeut, logopedist of MindEquipment kunnen zich melden bij de receptie. Daar ligt een bezoekerslijst. De normale sportactiviteiten op de begane grond kunnen niet doorgaan. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw eigen sportvereniging.

Gezocht: tolken Arabisch en Farsi

Vanuit de vorige opvanglocatie hebben we begrepen dat een aantal mensen redelijk Engels spreekt. Voor hele specifieke vragen is dat vaak wat lastiger. Daarom zijn we op zoek naar mensen die op vrijwillige basis als tolk Arabisch of Farsi beschikbaar zijn. Aanmelden via info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Tolk voor crisisnoodopvang’.