Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Zondag 8 november 12.00 uur

Instructie medewerkers gemeente

Vanochtend om 10.30 uur hebben medewerkers van de gemeente Best, die zich hebben aangemeld om als vrijwilliger in de sporthal te helpen, instructies ontvangen. Naast medewerkers van de gemeente zijn er 24 uur per dag mensen van het Rode Kruis, beveiligers en catering aanwezig.

De medewerkers van de gemeente Best worden ingezet voor allerlei activiteiten. Zo beantwoorden zij vragen van vluchtelingen of halen ze medicijnen op als dit nodig is. Ook zijn zij buiten kantoortijden telefonisch beschikbaar voor vragen van omwonenden.

Vrijwilligers gezocht voor activiteiten met vluchtelingen

We merken dat er inwoners zijn die graag ook een steentje bijdragen. Hulp in de sporthal is niet nodig. Wel zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen om het verblijf van de vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken.

De exacte activiteiten zijn niet bekend, maar denk bijvoorbeeld aan spel- en sportactiviteiten met de kinderen. Een aantal studenten sport- en spelbegeleiding hebben toestemming van hun opleiding gekregen om deze activiteiten tijdens schooltijd te begeleiden.

U kunt zelf ook nog ideeën aandragen. Verder is het natuurlijk afhankelijk van de behoeften bij de vluchtelingen zelf. Al deze activiteiten vinden plaats buiten de sporthal.

Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl Vermeld hierbij uw telefoonnummer, beschikbaarheid en ideeën voor activiteiten. Als we gebruik maken van uw aanbod, nemen wij contact met u op.