Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Dit is de laatste liveblog over de crisisnoodopvang in Best. We bedanken u hartelijk voor het volgen van onze blog.

Zondag 15 november 17.00 uur

Sporthal gebruiksklaar

Donderdagavond 12 november zijn de 197 vluchtelingen vanuit de sporthal vertrokken naar diverse langdurige opvanglocaties in Nederland. Sporthal Naestenbest heeft uiteindelijk 96 uur dienst gedaan als crisisnoodopvang.

De afgelopen dagen is er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de sporthal weer spik en span is. De hal kan maandag dus weer gebruikt worden door alle verenigingen en scholen. 

Goed nieuws

Zondag 8 november arriveerde in Best de eerste groep van 100 mensen uit de crisisnoodopvang in Oosthuizen. Voor velen van hen was de opvang in Best de zevende of achtste sporthal. Deze groep kreeg eergisteren het goede bericht dat zij niet meer naar een volgende locatie hoeven.

Zij mogen in Ter Apel, waar ze nu verblijven, starten met de asielprocedure. De mensen hebben laten weten hier erg blij mee te zijn. Het geeft hen rust en door de ruimere opvang hebben ze eindelijk weer wat privacy. Zij hebben nogmaals hun dank voor de goede opvang in Best uitgesproken.

Complimenten

Erg blij zijn we met de vele initiatieven en het aanbod vanuit onze inwoners in de afgelopen dagen. Het gemeentebestuur bedankt iedereen hartelijk voor zijn of haar inzet bij deze opvang. De Bestse gemeenschap heeft laten zien dat ze erg betrokken is en dat verdient een groot compliment!

Sluit het menu