Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Zaterdag 7 november 21.30 uur

Gisteren, vrijdag 6 november, heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het aanbod van de gemeente aangenomen voor mogelijke crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest. De voorbereidingen op de komst van maximaal 200 vluchtelingen zijn meteen gestart. Direct omwonenden, bedrijven, organisaties en verenigingen hebben een brief ontvangen.

Samenstelling vluchtelingen

De eerste groep van 100 vluchtelingen arriveert zondagmiddag 8 november. Deze groep verblijft nu nog in een crisisnoodopvang in Oosthuizen. Het betreft een gevarieerde groep van zowel mannen, vrouwen en kinderen die vooral uit Syrië komen. Op dit moment is nog niet bekend hoe laat de vluchtelingen aankomen en hoe lang ze precies blijven.

Na zondag komt er mogelijk nog een nieuwe groep vluchtelingen bij. Deze tweede groep bestaat dus uit maximaal 100 mensen. Van deze groep is de samenstelling en herkomst nog niet duidelijk. Ook zijn de exacte datum en tijd van aankomst niet bekend.

Inrichting klaar

Vandaag is in de sporthal door medewerkers van het Rode Kruis, de gemeente en andere vrijwilligers hard  gewerkt. De slaapgelegenheid is in orde gemaakt en er is een dokterspost ingericht. Ook is door Het Goed gezorgd voor banken en speelgoed voor de kinderen.

Bezoek sporthal Naestenbest

Om 16.30 uur brachten de fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen, collegeleden en vertegenwoordigers van Bewonersoverleg Naastenbest een bezoek aan de ingerichte sporthal. Zij lieten zich bijpraten door burgemeester Van Aert en beheerders van de sporthal.

Samen bekeken ze het vele werk dat verzet is, sinds gisteren duidelijk werd dat Best vanaf morgen vluchtelingen ontvangt voor crisisnoodopvang. De crisisnoodopvang duurt drie tot zes dagen.

Sluit het menu