Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Woensdag 11 november 21.30 uur

Vluchtelingen vertrekken donderdag

Rond 19.00 uur vandaag hebben we bericht ontvangen van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) dat de vluchtelingen morgen vertrekken. De crisisnoodopvang in de sporthal sluit donderdag einde dag. Het is echter nog niet bekend hoe laat de bussen klaar staan en waarheen ze gaan.

Deze informatie is net ook bekend gemaakt aan de vluchtelingen. Iedereen reageerde rustig. Ze willen echter heel graag weten waarheen en met name voor hoelang. We vinden het vervelend dat we hen deze duidelijkheid niet kunnen geven. Deze informatie hopen we morgenochtend snel te kunnen geven.Dit leest u dan ook weer in een nieuwe update van dit Liveblog.

Gezocht: koffers of weekendtassen

De meeste vluchtelingen hebben sinds hun aankomst in Nederland weer eigen spulletjes verzameld. In de diverse opvanglocaties hebben ze kleding ontvangen en soms speelgoed, zoals skeelers. Meestal sjouwen ze deze in grote zakken mee. Het is natuurlijk veel praktischer om een koffer of weekendtas te gebruiken. De eerste 15 koffers zijn al aangeboden door Stichting Handmelken Best.

Heeft u koffers of weekendtassen die u wilt doneren? Geef deze dan uiterlijk morgen 10.30 uur af bij de ingang van de sporthal.

Opruimen sporthal

Zo snel mogelijk na het vertrek van de vluchtelingen starten we met het opruimen van de slaap- en speelruimten en het schoonmaken van de sporthal. Dit betekent dat de sporthal uiterlijk maandag weer beschikbaar is voor sportverenigingen en scholen. Hierover worden alle gebruikers nog geïnformeerd.

Misschien hebben we nog hulp nodig voor het opruimen. Als dit nodig is, plaatsen we hiervoor een oproep in onze volgende update.

Sluit het menu