Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Woensdag 11 november 12.00 uur

Tolken Arabisch gezocht voor donderdag

Inmiddels zijn er voldoende tolken voor vandaag. We zoeken wel nog tolken Arabisch voor donderdag. Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Tolk voor crisisnoodopvang’ of telefonisch: 14 0499 (een kengetal is niet nodig).

Gezocht: badslippers

Vanuit de sporthal hebben we het signaal ontvangen dat er behoefte is aan badslippers. Alle maten zijn welkom. Wilt u badslippers doneren? Dan kunt u deze tijdens openingstijden afgeven bij het gemeentehuis. Dit kan vandaag tot 17.00 uur.

Eerder plaatsten we een oproep voor een vervoerder. Een Bestse ondernemer heeft aangegeven het vervoer graag voor zijn rekening te nemen.

Dankbaar gebruik activiteiten

De afgelopen dagen hebben de vluchtelingen dankbaar gebruik gemaakt van het activiteitenaanbod. Gisteren stonden er zelfs twee volwaardige elftallen te voetballen; jongens in de leeftijd van 10-25 jaar. De student die de sportactiviteiten begeleidt liet weten dat dit erg wordt gewaardeerd.

“Toen ik hoorde dat er 100 vluchtelingen naar Best kwamen, wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. Diegene waarmee ik sprak vroeg of ik iets kon betekenen in een activiteitenprogramma. Dat heb ik nu twee dagen gedaan en het is geweldig om te doen. Je ziet aan de mensen hoe goed het sporten hen doet, terwijl ze het eigenlijk zo moeilijk hebben.Hun dankbaarheid naar mij toe is werkelijk waar fantastisch. Ik kan niet wachten om woensdag weer met ze te sporten. En ik meen het echt als ik zeg dat ik ze ga missen op het moment dat ze vertrekken”, Jan-Willem, student Sport en Bewegen, ROC Tilburg.

Ook de jongeren die samen met de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Best-Oirschot de ‘beauty’-activiteit begeleidden lieten via facebook weten dat het dankbaar werk is. “Heb vanavond geholpen met de beauty avond en het was zeer geslaagd! Super dankbaar!”

Vandaag vinden er weer tal van activiteiten plaats. Zo wordt er voor de kleinere kinderen een Disney-film afgespeeld in de speelzaal. Vanmiddag staat voetbal weer op het programma. En wegens succes wordt de ‘beauty’- activiteit vanavond waarschijnlijk herhaald.