Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Maandag 9 november 9.00 uur

Gisteren zijn de eerste 100 vluchtelingen gearriveerd. Dit is goed verlopen. We merken dat veel inwoners iets voor hen willen betekenen. Dat is heel fijn om te weten. We willen dit graag gestructureerd laten verlopen. Het is niet mogelijk om bij sporthal spontaan hulp aan te bieden.

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten om activiteiten te begeleiden? Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl Vermeld hierbij uw telefoonnummer, beschikbaarheid en idee├źn voor activiteiten. Als we gebruik maken van uw aanbod, nemen wij contact met u op.

Gevraagd: kamerschermen

In de sporthal zijn twee ruimten ingericht met elk 100 bedden. We willen de gezinnen graag meer privacy bieden. Daarom zijn we op zoek naar kamerschermen. Heeft u een kamerscherm te leen? Dan kunt u deze tijdens kantoortijden afgeven bij het gemeentehuis.

Op dit moment geen kleding nodig

We ontvangen veel vragen of er nog kleding nodig is. Het Rode Kruis heeft bij het inrichten van de sporthal kleding meegenomen (gedoneerd via Welkom Winkels). Omdat de mensen in de eerste opvanglocaties ook kleding hebben gekregen is deze voorraad voorlopig voldoende.