Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Maandag 9 november 18.00 uur

Tweede groep aangekomen

Vanmiddag om ongeveer 18.00 uur is de tweede groep vluchtelingen met bussen aangekomen vanuit een crisisnoodopvanglocatie in Dodewaard. Dit keer zijn het 97 vluchtelingen, zowel mannen, vrouwen en kinderen. Het is onbekend uit welke landen de mensen afkomstig zijn. Voor deze mensen is het de vierde crisisnoodopvanglocatie waar ze verblijven.

De sporthal is sinds zondag voor 3 tot 6 dagen in gebruik als crisisnoodopvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kan nu nog geen duidelijkheid geven over de vertrekdatum. Bij de meeste gemeenten is dit pas de avond voor vertrek duidelijk geworden.

Impressie activiteiten

Voor de 100 vluchtelingen die zondag aankwamen, zijn vandaag diverse activiteiten op touw gezet. De studenten sport- en spelbegeleiding die zich spontaan aanboden, hebben tussen 11.00 en 13.00 uur met hen gevoetbald. Hiervoor mochten zij gebruik maken van de velden van voetbalvereniging Wilhelmina Boys. De studenten hebben toestemming van hun opleiding gekregen om deze activiteiten tijdens schooltijd te begeleiden. Eén van de studenten zet zich ook dinsdag nog in. Hij wordt hierbij ondersteund door een vrijwilliger.

De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Best-Oirschot, gemeente en vluchtelingen stellen samen een activiteitenprogramma op voor dinsdag. Hierbij gaat het om algemene activiteiten. We hebben inmiddels van een groot aantal inwoners een bericht ontvangen dat zij hieraan graag als vrijwilligers meedoen. Als we van dit aanbod gebruik kunnen maken, nemen we contact op.

Gezocht: skeelers en Engelstalige studieboeken

De kinderen blijken enorme fans van skeeleren. Daarom zijn we op zoek naar skeelers in alle maten. Skeelers doneren? U kunt deze tijdens openingstijden afgeven bij het gemeentehuis.

Daarnaast zoeken we Engelstalige studieboeken op niveau van middelbaar onderwijs. Alles is welkom! Ook deze kunt u tijdens openingstijden naar het gemeentehuis brengen.