Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Maandag 9 november 16.00 uur

‘Wasserette’ geregeld

De eerste groep vluchtelingen heeft in de eerdere opvanglocaties kleding gekregen. Er kwamen vragen over de mogelijkheden om deze te wassen. Vrijwilligers van de geloofsgemeenschap ‘Antonius in Beweging’ hebben aangeboden om de was te verzorgen. Om half drie is de was opgehaald. Met een tiental vrijwilligers zorgen zij ervoor dat de was morgen weer schoon wordt teruggebracht.

Spreekuur COA ingericht

Veel vluchtelingen hebben vragen over hun verblijf en de procedures. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft daarom een spreekuur ingericht. Een medewerker van de AZC-locatie Eindhoven (de Orangerie) komt twee uur per dag naar de sporthal om vragen te beantwoorden.

Gezocht: tolken Arabisch en Farsi

Gisteren plaatsten we een oproep voor tolken Arabisch of Farsi. We zijn heel blij met de hulp tot nog toe. Voor met name de middaguren, tussen 12.00 en 17.00 uur zijn we nog opzoek naar tolken. Hieraan is met name behoefte voor de hele specifieke vragen van de vluchtelingen. Een groot aantal mensen spreekt wel redelijk Engels, maar redden zich hiermee alleen voor de basisvragen. Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Tolk voor crisisnoodopvang’

Gezocht: vervoersbedrijf voor goederen

We weten nog niet hoe lang de vluchtelingen precies in Best blijven en waarheen ze daarna worden gebracht. Het COA verzorgt de bussen voor de mensen. Voor het vervoer van hun bagage zijn we op zoek naar een vervoerder die dit op vrijwillige basis wil verzorgen.

Kunt u hierin iets betekenen? Stuur dan zo snel mogelijk uw contactgegevens naar info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Vervoer goederen crisisnoodopvang’. Wij nemen dan contact met u op.