Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Maandag 9 november 12.00 uur

Aankomst tweede groep maandag 9 november

Zondagavond heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laten weten dat de tweede groep vluchtelingen maandagmiddag naar sporthal Naestenbest komt. Het betreft een gevarieerde groep van zowel mannen, vrouwen en kinderen. Het is onbekend uit welke landen de mensen afkomstig zijn.

Deze mensen komen vanuit een crisisnoodopvanglocatie in Dodewaard. Evenals bij de andere groep, is Best voor veel mensen de vijfde, zesde of soms zevende crisisnoodopvanglocatie waar ze verblijven.

De eerste groep mensen arriveerde gisteren laat op de middag. Ze hebben een welkomstbrief en huisregels ontvangen. Ook zijn met hen afspraken gemaakt over hun verblijf. De mensen hebben gegeten en de avond gebruikt om zich een beetje te installeren in de sporthal. Het is een rustige groep mensen.

Burgemeester bezoekt sporthal

Burgemeester van Aert bezocht maandagochtend de opvanglocatie en sprak met enkele vluchtelingen. Na een rustig verlopen nacht zaten velen van hen aan het ontbijt. Veel van de vluchtelingen spreken Engels. Bij andere gesprekken was waar nodig ook een tolk aanwezig. Ook sprak de burgemeester nog kort met de vrijwilligers, met enkele buurtbewoners en gebruikers van de sportschool.

Burgemeester Anton van Aert met begeleiding van een tolk in gesprek met de vluchtelingen