Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Donderdag 15 november 23.45 uur

Vluchtelingen vertrokken

Laat op de avond zijn de 197 vluchtelingen met bussen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vertrokken. Tot kort voor vertrek was de bestemming niet bekend. De gemeente is tot op het laatste moment in gesprek geweest met het COA om die duidelijkheid wel te krijgen. Vlak voor vertrek kwam alsnog duidelijkheid voor de mensen. Drie groepen gingen naar een locatie waar zij voor langere tijd kunnen blijven. Eén groep ging naar een crisisnoodopvanglocatie zoals onze sporthal.

“Het was vandaag een zware en intensieve dag voor iedereen. Een dag waarin veel overleg plaatsvond met het COA. Voor ons was het heel onbevredigend om hen te laten vertrekken zonder dat we wisten waarheen. We zijn blij dat het COA er toch nog in geslaagd is om voor iedereen een slaapplek te regelen, ook al was het zo laat op de avond.

Voor de vluchtelingen was het een zware dag. Zij konden niet anders dan gelaten en machteloos afwachten. Ik hoop dat ze de komende dagen tot rust kunnen komen en dat ze snel duidelijkheid krijgen over hun eventuele toekomst in Nederland.” – Burgemeester Anton van Aert