Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Dinsdag 10 november 19.00 uur

Dringende oproep voor tolken Arabisch

We zijn nog steeds opzoek naar tolken Arabisch. Op dit moment komen we echt tolken tekort. De tolken moeten namelijk soms ook mee naar een (tand)arts. Dat betekent dat er dan te weinig tolken in de sporthal zijn.

Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Tolk voor crisisnoodopvang’ of telefonisch: 14 0499 (een kengetal is niet nodig).

Skeelers populair: nog steeds welkom!

Zoals we al eerder bekendmaakten zijn de skeelers enorm populair. De eerste lichting is vanmiddag afgeleverd. We moesten mensen teleurstellen. Ondanks het grote aantal dat we al mochten ontvangen, zijn skeelers dus nog steeds welkom. We zijn specifiek op zoek naar skeelers in de maten 42 en 43. Daarnaast zijn beschermsets gewenst: knie-, elleboog- en polsbeschermers en eventueel valhelmen.

Heeft u skeelers in de maten 42/43 of beschermsets (in alle maten), die u wilt doneren? Dan kunt u deze tijdens openingstijden afgeven bij het gemeentehuis.

Activiteiten voor de jeugd

Vanmiddag is een vrijwilliger in de weer geweest om ballonfiguren voor de kinderen te ‘knopen’. De kinderen konden niet wachten tot ze aan de beurt waren. Met blije snoetjes als resultaat.

De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Best-Oirschot zijn er vanavond om de oudere jeugd te vermaken. Zo staat er voor de meisjes een ‘beauty’-activiteit op het programmma.

Vrijwilligers volop in touw

Diverse vrijwilligers zijn de afgelopen dagen in touw geweest. Vandaag is een aantal vrijwilligers gevraagd om als chauffeur mee te gaan naar de tandarts en een specialist in het ziekenhuis. Twee Bestse tandartsenpraktijken zijn bereid gevonden om de vluchtelingen met tandproblemen te behandelen. De vluchtelingen zijn hiervoor verzekerd via het COA.

Ook vandaag zijn de vrijwilligers van geloofsgemeenschap ‘Antonius in Beweging’ in de weer geweest om de was te verzorgen.

Sluit het menu