Liveblog Crisisnoodopvang vluchtelingen

Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang in sporthal Naestenbest.

Dinsdag 10 november 13.00 uur

Gisteren is aan het eind van de middag de tweede groep vluchtelingen gearriveerd. Ook zij hebben hun plekje gezocht in de sporthal. Afgelopen nacht is eveneens rustig verlopen. De sfeer in de sporthal is positief te noemen.

Gezocht: tolk (Arabisch of Farsi)

We zijn erg blij met de reacties die we tot nu toe hebben gekregen op onze oproep voor tolken. Nu zijn we nog met name op zoek naar een tolk (Arabisch of Farsi) voor de woensdagmiddag, tussen 12.00 en 17.00 uur.

Een groot aantal mensen spreekt wel redelijk Engels, maar redden zich hiermee alleen voor de basisvragen. Een tolk kan zodoende helpen bij de hele specifieke vragen van de vluchtelingen. Aanmelden kan via info@gemeentebest.nl onder vermelding van ‘Tolk voor crisisnoodopvang’.

Gezocht: skeelers

Er zijn inmiddels al skeelers afgegeven bij het gemeentehuis. Nu blijkt dat ook bij de volwassenen de skeelers erg populair zijn. Daarom zijn we vooral nog op zoek naar skeelers in de maten 37 tot en met 45. Heeft u deze maat skeelers en wilt u deze doneren? Dan kunt u deze tijdens openingstijden afgeven bij het gemeentehuis. Dit kan vandaag tot 17.00 uur.

Gezocht: Engelstalige studieboeken op niveau van middelbaar onderwijs

Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar Engelstalige studieboeken op niveau van middelbaar onderwijs. Er zijn wel al boeken afgegeven, maar meer boeken zijn welkom! Ook deze kunt u vandaag tot 17.00 uur naar het gemeentehuis brengen.

De behoefte om meer privacy te creëren voor de vluchtelingen is opgelost. Er zijn dus geen kamerschermen meer nodig.

Activiteiten

Ook vandaag wordt met de kinderen uit de opvanglocatie gevoetbald op de velden van voetbalvereniging Wilhelmina Boys. Een student sport- en spelbegeleiding heeft deze activiteit wederom georganiseerd. Dit keer samen met een vrijwilliger.