Invalidenparkeerplaats

Op de algemene invalidenparkeerplaatsen mag iedereen met een invalidenparkeerkaart parkeren. Daarnaast kunt u een invalidenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Bel voor een afspraak om de kaart aan te vragen.

Aanvragen

Stuur het aanvraagformulier invalidenparkeerplaats (PDF, 56.1 kB) naar de gemeente.

Prijs

Gratis.

Afhandeling van uw aanvraag

Wij beoordelen de verkeerssituatie in uw directe woonomgeving. We kijken onder andere naar de verkeersveiligheid en naar hoeveel auto’s in uw buurt moeten parkeren. Binnen 8 weken na uw aanvraag nemen we een besluit. Heeft u in het centrum een parkeerplaats aangevraagd? Dan is deze termijn mogelijk langer. Het besluit plaatsen we bij de bekendmakingen. Belanghebbenden die hiertegen bezwaar willen maken, moeten dat binnen 6 weken doen. Daarna volgt de aanleg van uw parkeerplaats (het plaatsen van het bord en de lijnen op de weg) zo snel mogelijk. 

We vragen u het beleid voor invalidenparkeerplaatsen (PDF, 130.7 kB) nauwkeurig te lezen voordat u een invalidenparkeerplaats op kenteken aanvraagt.

Nieuw kenteken

Heeft u een invalidenparkeerplaats op kenteken en wilt u er een nieuw voertuig met een nieuw kenteken parkeren? Meld dit dan schriftelijk bij de gemeente. Stuurt u ook mee:

  • Een kopie van uw invalidenparkeerkaart
  • De gegevens van uw nieuwe voertuig (kopieën kentekenbewijzen deel I en II)

De gemeente past het kenteken op het bord van uw invalidenparkeerplaats aan.

Bekijk ook

Sluit het menu