Herinrichting Nazarethstraat

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de vernieuwing van de openbare ruimte in het centrum, de Hoofdstraat en de Boterhoek. Dit jaar komt de Nazarethstraat aan bod. Door dezelfde materialen te gebruiken als in de Hoofdstraat en de Boterhoek krijgt het centrum een grotere uniforme uitstraling. We houden u via deze pagina op de hoogte van de werkzaamheden. 

Nazarethstraat afgesloten vanaf 21 augustus

De Nazarethstraat is vanaf 21 augustus 2 weken geheel afgesloten, ook voor voetgangers. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Hoofdstraat en het kruispunt met de Raadhuisstraat/Nazarethstraat. De Nazarethstraat tussen de Molenstraat en de Raadhuisstraat, waar ook Bestwijzer zit, blijft open. Aannemer van de Wetering voert de werkzaamheden uit. Als eerste wordt het groen verwijderd en de parkeerplaats opengebroken. Aansluitend komt het riool aan de beurt en daarna volgt de nieuwe bestrating.

Na 2 weken totale afsluiting is het mogelijk voor voetgangers om over kunststof rijplaten langs de Nazarethstraat te lopen. Toch raden wij aan om, als het niet noodzakelijk is, om te lopen via de Boterhoek. De Nazarethstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer van week 34 tot en met week 45. We hopen dat de werkzaamheden eind oktober begin november afgerond zijn.

Kaartje fasering herinrichting Nazarethstraat
Klik op de afbeelding voor een uitleg van de fasering van de werkzaamheden in groter formaat

Wat betekent dit voor u

De parkeerplaatsen op het afgesloten gedeelte van de Nazarethstraat zijn niet beschikbaar. Wij vragen u om uw auto hier vanaf 21 augustus niet meer te parkeren. U kunt parkeren in de omgeving. Let u er wel op of er een blauwe zone op een parkeerterrein geldt. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. In de blauwe zone kunt u buiten de aangegeven tijden lang parkeren.

Bewoners van het appartementencomplex 'Tussen de Torens' kunnen te voet bij de ingang komen. De Boterhoek blijft bereikbaar via entrees aan de Hoofdstraat en tussen de Albert Heijn en het reisbureau.

Kaartje afsluiting Nazarethstraat
Klik op de afbeelding voor een uitleg van de werkzaamheden in groter formaat

Samen houden we het veilig

Tijdens de werkzaamheden ontstaat er een andere verkeerssituatie in het centrum. We willen u vragen om rekening te houden met deze situatie en uw rijgedrag hierop aan te passen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zich veilig verplaatst en thuiskomt.

Overlast

Wij begrijpen dat u tijdens de reconstructie overlast kunt ervaren van de werkzaamheden. We proberen deze tot een minimum te beperken. Alle aanliggende bedrijven en aanwonenden worden door de civiele aannemer v.d. Wetering over de werkzaamheden geïnformeerd.

Vragen

Heeft u vragen over de reconstructie van de Nazarethstraat? Dan kunt u contact opnemen met Ruud Temme, projectleider herinrichting Nazarethstraat. U kunt hem per e-mail bereiken via info@gemeentebest.nl of telefonisch via 14 0499.

Provincie Noord-Brabant

Logo Provincie Noord-Brabant

De herinrichting van de Nazarethstraat is mede mogelijk door een bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

Sluit het menu