Visie op dienstverlening

De gemeente ontwikkelt een nieuwe visie op dienstverlening. Dat doen we samen met Bestwijzer.

Update: Visie op dienstverlening gereed

De gemeente en Bestwijzer hebben gezamenlijk een nieuwe visie op dienstverlening gereed met als titel ‘Graag en op maat’. Deze visie is op 6 juni vastgesteld door de gemeenteraad. De visie geeft de gezamenlijke ambitie weer op het vlak van dienstverlening. Het gaat vooral om de wijze waarop diensten en producten aan inwoners en ondernemers worden aangeboden. Waarbij de inwoner of ondernemer het vertrekpunt is. De visie beschrijft vooral de één op één dienstverlening. In de visie zijn vijf leidende principes benoemd: betrouwbaar, duidelijk, eenvoudig, variatie en samen.

Input van velen

De visie is tot stand gekomen met behulp van input van velen. Tijdens bijeenkomsten, digitaal, met het invullen van enquêtes of in kleinere gesprekken hebben inwoners, organisaties en bedrijven hun input gegeven. Hierbij is steeds nauw samengewerkt tussen Bestwijzer en de gemeente. We bedanken allen die bijgedragen hebben!

Wilt u de visie lezen?

Visualisatie dienstverleningsvisie (PDF, 436.2 kB)

Gezamenlijke perstoelichting

Foto: Gezamenlijke perstoelichting door wethouders Bert van Drunen en Peet van de Loo met leden Regiegroep Bestwijzer Peter Kuijs en Hans de Bruijn (r). Namens de pers Theo Louwers (l) en Henk van den Heuvel.

Eerder bericht: Dienstverleningsvisie

Bij dienstverlening gaat het over de manier waarop u zaken kunt regelen en uw vragen kunt stellen. Hoe komt u aan een nieuw paspoort? Hoe vraagt u een vergunning aan of een uitkering? Hoe regelt u zorgverlening of stelt u uw hulpvraag? Maar denk ook aan het aanvragen van een subsidie voor een vereniging of buurtbudget. Komt u naar Bestwijzer of naar het gemeentehuis? Of regelt u uw zaken liever online?

Koesteren en ontwikkelen

De gemeente heeft een aantal mooie successen geboekt op het gebied van dienstverlening. Bestwijzer is een veelgeprezen voorbeeld, maar ook de professionaliseringsslag met de komst van het Klantcontact centrum is daar een goed voorbeeld van. Zaken die goed gaan koesteren we. Gelijktijdig stellen we onszelf de vraag: welke volgende stap nodig is om met elkaar de dienstverlening verder te ontwikkelen, zodat die aansluit bij de ontwikkelingen van morgen.

 

Sluit het menu