Coronavirus

Voor heel Nederland gelden er maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en handelen naar de maatregelen die daarnaast speciaal voor de provincie Noord-Brabant gelden. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Actuele berichten

10 augustus

 • Er is een nieuwe noodverordening vastgesteld door de Veiligheidsregio. Hierin zijn de aangepaste landelijke maatregelen verwerkt.

5 augustus

 • Ook in Best is het aantal besmettingen deze week helaas gestegen. Bent u ziek of heeft u maar de minste klachten? Blijf thuis en laat u testen. Neem geen risico dat u mogelijk anderen besmet of zelf besmet raakt. Jong of oud, houd u aan de richtlijnen. Lees het bericht van de burgemeester

30 juli

 • Update over veilig en verantwoord reizen met de Taxbus. U kunt vanaf 1 augustus 2020 een app downloaden op uw mobiele telefoon om uw rit te boeken. Meer informatie kun je in het nieuwsbericht vinden.

24 juli

10 juli

6 juli

 • Sinds maandag 6 juli is het weer mogelijk om een abonnement voor zwembad De Dolfijn te kopen. Dit kunt u zelf online regelen via de pagina van zwembad De Dolfijn. Regelt u het abonnement toch liever aan de balie in het gemeentehuis? Maak dan tijdig een afspraak. Meer informatie over het zwembad, zoals openingstijden, vindt u op de pagina van zwembad De Dolfijn.

1 juli

29 juni

 • Vanaf 1 juli start een nieuw hoofdstuk in de aanpak van het coronavirus. 1,5 meter afstand blijft de norm. Door deze afstand te houden, blijven we elkaar de ruimte geven. Meer info over de nieuwe maatregelen vindt u op de website van Rijksoverheid

18 juni

 • Als inwoner van Best kunt u sinds april tijdelijk gebruik maken van Taxbus, ook als u geen Taxbus pasje heeft. Deze maatregel is verlengd tot 1 september. Op de website van Taxbus leest u hier meer over. Bekijk ook de regels om veilig samen met anderen gebruik te kunnen maken van het Taxbus-vervoer.

28 mei

26 mei

20 mei

 • Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen. Daarvoor is nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderde Nederlandse samenleving en economie. Verderop deze pagina leest u meer over deze verlenging van de Tozo-uitkering.

29 april

 • Deze week versturen we de aanslagbiljetten gemeentelijke heffingen voor 2019/2020 en aanslagbiljetten toeristenbelasting 2019. Alle bedragen die nog open staan en waarvoor u geen volmacht voor automatische incasso heeft gegeven, hoeft u pas voor 1 oktober 2020 te betalen

21 april

 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

3 april

 • Het college wil inwoners en organisaties van Best graag tegemoetkomen en heeft daarom een aantal maatregelen genomen.

26 maart 

19 maart

18 maart

 • Ook inwoners van de gemeente Best die ondernemer zijn, ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus. Het kabinet maakte een pakket aan maatregelen bekend voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers. Dit maakt het onder andere voor bedrijven mogelijk om lonen van medewerkers, die nu niet of minder kunnen werken, door te betalen en het biedt zzp’ers een overbrugging.

Verouderde nieuwsberichten zijn verwijderd. Deze berichten leest u terug via het nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu