Coronavirus

Voor heel Nederland gelden er maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en handelen naar de maatregelen die daarnaast speciaal voor de provincie Noord-Brabant gelden. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen en actueel nieuws: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). We hebben een aparte pagina met informatie voor ondernemers en verenigingen over de Coronamaatregelen.

Maatregelen coronavirus vanaf 11 mei

Actuele berichten

2 juni 

1 juni

 • Vanaf 1 juni om 12.00 uur kunnen horecaondernemers de deuren weer openen. Binnen mogen de ondernemers maximaal 30 personen ontvangen en buiten mag het terras weer open. Lees meer hierover in het nieuwsbericht.

29 mei

 • Er is een nieuwe noodverordening vastgesteld door de Veiligheidsregio. Hierin zijn de aangepaste landelijke maatregelen verwerkt.

28 mei

 • Als inwoner van Best kunt u sinds april tijdelijk gebruik maken van Taxbus, ook als u geen Taxbus pasje heeft. Deze maatregel is verlengd tot 1 juli. Op de website van Taxbus leest u hier meer over.

18 mei

15 mei

 • Let op: We zien dat het druk is op de Milieustraat. Sinds 11 mei mogen maximaal 8 auto’s tegelijk op de milieustraat. Ziet u dat het druk is? Stel uw bezoek dan alstublieft uit en kom op een later moment terug. Informatie over openingstijden: www.afvalbest.nl

11 mei

 • Er is een nieuwe noodverordening vastgesteld door de Veiligheidsregio. Hierin zijn de aangepaste landelijke maatregelen verwerkt. Daarnaast zijn de Brabantspecifieke maatregelen voor een deel eruit gehaald.

8 mei

1 mei

 • Vanaf zaterdag 2 mei zijn non-food kramen weer toegestaan op de weekmarkt. 
 • We ontvangen vragen of muziek-,  dans- en theaterscholen open mogen. In de nieuwste noodverordening zijn hierover de volgende afspraken gemaakt: Of kinderen naar dansles mogen is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Sowieso moet de dansles in de open lucht plaatsvinden. Daarnaast geldt voor kinderen onder 12 jaar dat ze geen 1,5 meter afstand moeten houden. Kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar moeten dat wel.
  Muzieklessen voor de jeugd mogen, mits de muziekles 1-op-1 gehouden word en 1.5 meter afstand wordt aangehouden. Muzieklessen aan een groep blijven verboden.

29 april

 • Woensdag 29 april is een nieuwe noodverordening vastgesteld door de Veiligheidsregio. In deze noodverordening (inclusief de toelichting) leest u onder andere wat (landelijk) de huidige regels zijn rondom recreatief nachtverblijf.
 • Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer georganiseerd in de buitenlucht sporten.
 • Zwembad De Dolfijn blijft de komende tijd nog dicht. Op dit moment is het namelijk niet duidelijk welk effect het gebruik van het zwembad heeft op de verspreiding van het coronavirus.
 • Deze week versturen we de aanslagbiljetten gemeentelijke heffingen voor 2019/2020 en aanslagbiljetten toeristenbelasting 2019. Alle bedragen die nog open staan en waarvoor u geen volmacht voor automatische incasso heeft gegeven, hoeft u pas voor 1 oktober 2020 te betalen

23 april

 • Het kabinet heeft besloten dat evenementen met een vergunnings- en meldplicht verboden zijn tot 1 september. Bekijk een overzicht van de (wellicht niet volledige) lijst van geannuleerde evenementen in juni, juli en augustus.
 • De gemeente Best en Son en Breugel zetten maatregelen in om auto’s bij de bossen te weren.

21 april

 • Koop lokaal, besteed in Best. Doe mee aan de actie om de Bestse winkeliers een hart onder de riem te steken en maak kans op € 250,- aan Best Bijzonder Bonnen.
 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

14 april

7 april

6 april

 • Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn scholen en kinderopvang op dit moment gesloten. In sommige situaties is noodopvang voor uw kind kosteloos mogelijk.

3 april

 • Het college wil inwoners en organisaties van Best graag tegemoetkomen en heeft daarom een aantal maatregelen genomen.

2 april

 • "Degene die 2 maanden geleden voorspeld zou hebben dat Nederland bijna stil zou staan vanwege een viruscrisis, zou waarschijnlijk meewarige blikken hebben geoogst. Het was toen nog iets wat zich ver van ons afspeelde. Wij waren ons nog niet bewust van de impact." Lees het complete bericht van burgemeester Hans Ubachs

1 april

 • Als inwoner van Best kunt u vanaf nu tijdelijk gebruik maken van Taxbus, ook als u geen Taxbus pasje heeft. Op de website van Taxbus leest u hier meer over.

26 maart 

25 maart

19 maart

16 maart

12 maart

 • Verkoudheid, hoesten of koorts en een afspraak gepland bij de gemeente? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers en anderen om thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken bij de gemeente.

 

 

Sluit het menu