Coronavirus

Voor heel Nederland gelden er maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en eventuele regionale maatregelen als deze van toepassing zijn. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

Let op: vanwege het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts om thuis te blijven. Heeft u klachten? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers en anderen om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken. Blijf ook thuis wanneer een huisgenoot benauwd is of koorts heeft.

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Bent u benieuwd naar de actuele besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames voor Best? Bekijk dan het corona dashboard

Actuele berichten

4 mei 2021

 • De gemeente Best vindt het belangrijk om u als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Daarom hebben wij een routewijzer opgesteld. Hierin kunt u makkelijk de weg vinden naar de ondersteuning die past bij uw vraag. Bijvoorbeeld in het kader van het versterken van uw onderneming, het oplossen van financiële of sociale problemen of uw heroriëntatie op de arbeidsmarkt. U kunt de routewijzer online raadplegen (PDF, 129.4 kB). In de routewijzer kunt u doorklikken naar verschillende websites met meer informatie over dat onderwerp.
  Mocht u er toch niet uitkomen of heeft u behoefte aan een oriënterend en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op onze werkcoach Yvonne Van Mil. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 14 85 26 54 of via y.v.mil@wsd-groep.nl.

28 april 2021

 • Vanaf maandag 3 mei gaan alle buurtbussen van Hermes weer rijden in de regio Zuid-Oost-Brabant. Dit houdt in dat het vanaf 3 mei niet langer mogelijk is voor mensen zonder Wmo-pas om Taxbus te gebruiken.

22 april 2021

 • In verband met de afschaffing van de avondklok gaat Taxbus vanaf 28 april weer op de normale tijden rijden. Op zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 00.00 uur en vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 01.00 uur. 

21 april 2021

 • We verwachten dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten eind april gaat afnemen. Daarom zetten we op 28 april voorzichtig de eerste stap van het openingsplan. U vindt het openingsplan op de website van de Rijksoverheid.

14 april 2021

 • Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. Met het openingsplan wordt stap voor stap steeds meer mogelijk. U vindt het openingsplan op de website van de Rijksoverheid

24 maart 2021

 • Wilt u als ondernemer een stap maken richting digitalisering van uw bedrijf maar weet u niet hoe? Kijk dan op de website van de Metropoolregio Eindhoven hoe u gemakkelijk vanaf 1 april 2021 een subsidie kunt aanvragen voor advies bij een expert op het gebied van digitalisering en dataficering. Dit is een tijdelijke regeling en wordt aangeboden door de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven.

10 maart 2021

 • De gemeente heeft een steunmaatregel vastgesteld voor organisaties die een huurovereenkomst hebben voor een pand dat in eigendom is van de gemeente. Als organisatie kunt u onder bepaalde voorwaarden huurkorting aanvragen. De regeling geldt van maart 2020 tot en met juni 2021. 

3 maart 2021

26 februari 2021

 • Lees nu de Inwonersbrief namens 21 burgemeesters uit Zuidoost-Brabant (PDF, 205.9 kB).
 • Rijbewijzen die tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 (zijn) verlopen, blijven langer geldig. Namelijk 10 maanden vanaf de einddatum van het rijbewijs. Dit geldt ook voor beroepschauffeurs van wie code 95 op het rijbewijs verloopt in deze periode. Het rijbewijs is na de einddatum niet meer geldig als identiteitsbewijs. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.

23 februari 2021

 • De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.

12 februari 2021

5 februari 2021

 • Op donderdag 4 februari verstuurden we de jaaropgaven van de Tozo-uitkering. Hierover ontvingen we een aantal vragen. Daarom delen we 3 aandachtspunten.

21 januari 2021

 • Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

13 januari 2021

 • De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Het is begrijpelijk als u vragen heeft. Antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl

9 december 2020

 • De Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 is op 1 december 2020 in werking getreden. Ontheffing voor enkele regels is mogelijk in uitzonderlijke gevallen.

1 december 2020

11 november 2020

 • Loopt u vanwege de Coronacrisis inkomen mis en en wilt u compensatie of bijstand aanvragen nu werkzaamheden stilliggen? Misschien komt u in aanmerking voor een regeling. Bekijk de uitgebreide informatie voor ondernemers over Coronamaatregelen op de website van de Rijksoverheid. Als zelfstandig ondernemer kunt u online via de website van de gemeente een verlenging van uw Tozo-uitkering aanvragen.

20 oktober 2020

 • De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. We hebben op een andere manier contact en dat is voor veel mensen moeilijk. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om dit vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen. Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl voor meer informatie. 
 • Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Het steunpunt helpt je verder met informatie en tips. Kijk op www.steunpuntcoronazorgen.nl.

19 oktober 2020

 • Het aantal besmettingen met corona stijgt sterk, ook in onze regio. Daarom is en blijft het volgen van de regels heel belangrijk. Voor iedereen, van jong tot oud, geldt: volg de regels, voor uzelf en voor elkaar. Houd vol. Want corona stopt bij jou! Alleen zo krijgen we samen corona onder controle. Bekijk de online folder op coronastoptbijjou.nl. De folder is in meerdere talen beschikbaar. 

2 oktober 2020

 • Het gemeentehuis blijft open voor klanten, zodat de dienstverlening gewoon doorgaat zoals u gewend bent. Heeft u een afspraak op het gemeentehuis? Of wilt u iets regelen aan de balie? Dan bent u van harte welkom.

1 september 2020

 • Klachten die passen bij corona? Laat u testen en volg aanwijzingen op!

19 mei 2020

 • Kent u de website corona.steffie.nl al? Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die een stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden. Zoals mensen met een verstandelijke beperking.

21 april 2020

 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

31 maart 2020

 • Kent u Pleinbest al? Pleinbest is een initiatief voor en door bewoners van Best. Op dit online plein ziet u van alles van wat er in het dorp is en leeft. Zeker in deze tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. PleinBest maakt dit mogelijk. Mag of kunt u uw huis niet uit en heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Of kent u ouderen, kwetsbaren of alleenstaanden die hulp nodig hebben? Vraag dan op PleinBest om hulp: voor uzelf of voor iemand anders. Dit kan op de pagina ‘Elkaar helpen’. Op deze pagina kunt u ook reageren op een hulpvraag, of zelf een hulpaanbod toevoegen.

26 maart 2020

Verouderde nieuwsberichten zijn verwijderd. Deze berichten leest u terug via het nieuwsarchief