Coronavirus

Voor heel Nederland gelden nog enkele maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en eventuele regionale maatregelen als deze van toepassing zijn. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Bent u benieuwd naar de actuele besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames voor Best? Bekijk dan het corona dashboard

Actuele berichten

12 juli

Het is minder vanzelfsprekend dan we gewend zijn, maar we kunnen weer op vakantie in het buitenland. Vakantieplannen aan het maken? Bereidt u goed voor en ga wijs op reis. Bekijk de actuele reisadviezen op www.wijsopreis.nl. Daar vindt u een overzicht van welke adviezen gelden per land.

12 juli

Moet u voor uw vakantie een testbewijs laten zien? Tot en met 31 augustus kunt u bij GGD Brabant-Zuidoost 7 dagen per week op afspraak terecht voor een gratis PCR-test. Op de XL-testlocatie in Eindhoven is dagelijks een vast aantal PCR-tests beschikbaar voor reizigers naar het buitenland. Op = op, daarna kunt u uitwijken naar andere aanbieders van gratis testen. Meer weten? Op www.ggdbzo.nl vindt u alle informatie over gratis testen.

9 juli

6 juli

 • Door de coronamaatregelen konden we het afgelopen jaar vrijwel niet genieten van een drankje op de terrassen in Best. Een groot deel van dat jaar waren de horecaondernemers gedeeltelijk of helemaal gesloten. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om de horecaondernemers tegemoet te komen. De ondernemers krijgen zodoende over 2020 geen heffing precariobelasting voor terrassen en de tenten/overkappingen die geplaatst zijn volgens de ‘Regeling winterproof gebruik terrassen’ (PDF, 63.6 kB).

6 juli

 • Bent u door de coronacrisis een deel van uw inkomen kwijtgeraakt? En heeft u hierdoor niet genoeg geld om uw woonkosten (o.a. huur, hypotheek) te kunnen betalen? Misschien komt u in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De regeling is verlengd tot 1 oktober 2021.

29 juni

 • Met coronatoegangsbewijzen mogen per 30 juni vergunnings- en meldingsplichtige evenementen met 100% van de bezoekerscapaciteit worden georganiseerd. Per 25 juli zijn ook meerdaagse evenementen toegestaan. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid

4 juni

 • Op 5 juni zetten we de 3e stap van het openingsplan en gaat onder voorwaarden bijna alles open, waaronder restaurants, bioscopen en musea. Door ons aan de basisregels te houden, kan er steeds meer. Het volledige overzicht van de coronamaatregelen per 5 juli vindt u op de website van de Rijksoverheid
 • Goed nieuws! Door de verschillende versoepelingen die op 5 juni ingaan, kunnen we meer mensen in zwembad De Dolfijn ontvangen. Alle leeftijdsgroepen zijn welkom om te komen zwemmen. Er zijn maximaal 1000 personen tegelijk toegestaan. Is het maximum bereikt, dan geldt het principe: één eruit = één erin. U leest er meer over op de Pagina Zwembad de Dolfijn

12 mei 2021

 • Veel inwoners van Best hebben het op dit moment financieel moeilijk en minder inkomen dan voor de coronacrisis. Om hen tijdelijk te helpen, is er de regeling TONK. Het maximale bedrag van de tegemoetkoming die u kunt krijgen is recentelijk verhoogd. Uitgebreide informatie over TONK en de voorwaarden leest u op de pagina TONK.

11 mei 2021

 • Kent u iemand die een andere taal spreekt dan Nederlands? Of kunt u zelf niet zo goed Nederlands lezen en schrijven? Is de informatie over corona moeilijk te begrijpen? Op de website van Pharos vindt u informatie over bijvoorbeeld coronaregels, vaccineren en zwanger zijn in coronatijd in veel verschillende talen.
  De info op onze website www.gemeentebest.nl kunt u daarnaast in meerdere talen laten vertalen en voorlezen. Selecteer het woord of de zin die u wilt laten voorlezen. En kies vervolgens uit de opties ‘Lees voor’, ‘Woordenboek’ en ‘Vertalen’.

10 mei 2021

 • Sinds enige tijd is de sporthal in Best niet meer in gebruik als priklocatie van de GGD. Ontving u uw eerste vaccinatie in Best? Dan krijgt een telefoontje of sms van de GGD hierover. Ondanks dat in de sms staat dat u in Best verwacht wordt, ontvangt u de vaccinatie in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. De sms van de GGD is helaas niet aan te passen. Datum en tijdstip van uw afspraak blijven gelijk. Twijfelt u waar u moet zijn? Neem dan contact op met de GGD of kijk op de website van de GGD.

4 mei 2021

 • De gemeente Best vindt het belangrijk om u als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Daarom hebben wij een routewijzer opgesteld. Hierin kunt u makkelijk de weg vinden naar de ondersteuning die past bij uw vraag. Bijvoorbeeld in het kader van het versterken van uw onderneming, het oplossen van financiële of sociale problemen of uw heroriëntatie op de arbeidsmarkt. U kunt de routewijzer online raadplegen (PDF, 334.0 kB). In de routewijzer kunt u doorklikken naar verschillende websites met meer informatie over dat onderwerp.
  Mocht u er toch niet uitkomen of heeft u behoefte aan een oriënterend en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op onze werkcoach Yvonne Van Mil. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 14 85 26 54 of via y.v.mil@wsd-groep.nl.

24 maart 2021

 • Wilt u als ondernemer een stap maken richting digitalisering van uw bedrijf maar weet u niet hoe? Kijk dan op de website van de Metropoolregio Eindhoven hoe u gemakkelijk vanaf 1 april 2021 een subsidie kunt aanvragen voor advies bij een expert op het gebied van digitalisering en dataficering. Dit is een tijdelijke regeling en wordt aangeboden door de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven.

10 maart 2021

 • De gemeente heeft een steunmaatregel vastgesteld voor organisaties die een huurovereenkomst hebben voor een pand dat in eigendom is van de gemeente. Als organisatie kunt u onder bepaalde voorwaarden huurkorting aanvragen. De regeling geldt van maart 2020 tot en met juni 2021. 

12 februari 2021

21 januari 2021

 • Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. 

11 november 2020

 • Loopt u vanwege de Coronacrisis inkomen mis en en wilt u compensatie of bijstand aanvragen nu werkzaamheden stilliggen? Misschien komt u in aanmerking voor een regeling. Bekijk de uitgebreide informatie voor ondernemers over Coronamaatregelen op de website van de Rijksoverheid. Als zelfstandig ondernemer kunt u online via de website van de gemeente een verlenging van uw Tozo-uitkering aanvragen.

20 oktober 2020

 • De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. We hebben op een andere manier contact en dat is voor veel mensen moeilijk. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om dit vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen. Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl voor meer informatie. 
 • Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Het steunpunt helpt je verder met informatie en tips. Kijk op www.steunpuntcoronazorgen.nl.

1 september 2020

 • Klachten die passen bij corona? Laat u testen en volg aanwijzingen op!

19 mei 2020

 • Kent u de website corona.steffie.nl al? Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die een stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden. Zoals mensen met een verstandelijke beperking.

21 april 2020

 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

31 maart 2020

 • Kent u Pleinbest al? Pleinbest is een initiatief voor en door bewoners van Best. Op dit online plein ziet u van alles van wat er in het dorp is en leeft. Zeker in deze tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. PleinBest maakt dit mogelijk. Mag of kunt u uw huis niet uit en heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Of kent u ouderen, kwetsbaren of alleenstaanden die hulp nodig hebben? Vraag dan op PleinBest om hulp: voor uzelf of voor iemand anders. Dit kan op de pagina ‘Elkaar helpen’. Op deze pagina kunt u ook reageren op een hulpvraag, of zelf een hulpaanbod toevoegen.

26 maart 2020

Verouderde nieuwsberichten zijn verwijderd. Deze berichten leest u terug via het nieuwsarchief