Coronavirus

Voor heel Nederland gelden nog enkele maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en eventuele regionale maatregelen als deze van toepassing zijn. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Bent u benieuwd naar de actuele besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames voor Best? Bekijk dan het corona dashboard

Actuele berichten

1 december

 • Pas op voor valse e-mails over boostervaccinatie! Er gaan valse e-mails rond uit naam van GGD GHOR Nederland. In deze mail staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt. Fraudeurs proberen senioren via deze berichten geld afhandig te maken. Open de mail niet en gooi deze weg. Lees het hele nieuwsbericht op de website van GGD Brabant-Zuidoost.

26 november

 • Het aantal besmettingen is nog nooit zo hoog geweest. Daarom volgen er strengere maatregelen om dagelijkse contactmomenten te verminderen. Vanaf 17.00 uur is bijna alles dicht en bezoekersaantallen worden beperkt. De nieuwe maatregelen gelden vanaf zondag 28 november 05.00 uur. Lees het hele nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl.
 • De burgemeesters uit onze regio hebben een brief geschreven aan de inwoners en ondernemers. Zij vragen iedereen om in deze crisis samen de schouders eronder te blijven zitten. Lees het hele statement van de burgemeesters.

15 november

 • Vanwege de nieuwe coronamaatregelen gaan alle bijeenkomsten die deze week gepland stonden niet door. We volgen als gemeente de landelijke regels. Het gaat om de volgende bijeenkomsten:
  • Dinsdag 16 november (Kadans) - Inwonersavond Wilhelminadorp en Kantonnier
  • Woensdag 17 november (MFA Dijkstraten) - Bewonersavond Dijkstraten
  • Donderdag 18 november (gemeentehuis) - Inloopsessie kaders stedenbouwkundige visie

13 november 2021

5 november 2021

 • Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Lees meer over de maatregelen op Rijksoverheid.nl.
 • Vanaf zaterdag 6 november zijn mondkapjes opnieuw verplicht in het gemeentehuis en Bestwijzer

7 oktober 2021

 • Coronatoegangsbewijs (QR-code) op papier: Heeft u geen smartphone? Of heeft u liever de QR-code die geldt als coronatoegangsbewijs op papier? U kunt een papieren QR-code zelf op een makkelijke manier aanvragen.
  • Bel gratis naar 0800-1421. Volg het keuzemenu. U heeft uw BSN-nummer en postcode hierbij nodig. Binnen 5 dagen krijgt u de QR-code thuisgestuurd.
  • Als u een computer en printer heeft, kunt u ook zelf de code uitprinten via www.coronacheck.nl/print.
 • Mocht dit niet lukken, dat kunt u terecht bij het IDO (Informatiepuntpunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek (Cultuurspoor). Daar kunt u iedere werkdag tussen 14.00 tot 17.00 uur terecht voor hulp met uw coronatoegangsbewijs.

1 oktober 2021

 • Vanaf 1 oktober is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor Tozo of TONK. Bent u ondernemer en heeft u nog financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen, afgekort het Bbz. Het kabinet heeft besloten om deze regeling voor de maanden oktober, november en december 2021 eenvoudiger te maken. Lees meer over ondersteuning via het Bbz.

15 september 2021

 • 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Lees meer over de maatregelen vanaf 25 september op Rijksoverheid.nl.

3 augustus 2021

 • Vakantieplannen aan het maken? Bereidt u goed voor en ga wijs op reis. Bekijk de actuele reisadviezen op www.wijsopreis.nl. Daar vindt u een overzicht van welke adviezen gelden per land.

6 juli 2021

 • Door de coronamaatregelen konden we het afgelopen jaar vrijwel niet genieten van een drankje op de terrassen in Best. Een groot deel van dat jaar waren de horecaondernemers gedeeltelijk of helemaal gesloten. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om de horecaondernemers tegemoet te komen. De ondernemers krijgen zodoende over 2020 geen heffing precariobelasting voor terrassen en de tenten/overkappingen die geplaatst zijn volgens de ‘Regeling winterproof gebruik terrassen’ (PDF, 63.6 kB).

11 mei 2021

 • Kent u iemand die een andere taal spreekt dan Nederlands? Of kunt u zelf niet zo goed Nederlands lezen en schrijven? Is de informatie over corona moeilijk te begrijpen? Op de website van Pharos vindt u informatie over bijvoorbeeld coronaregels, vaccineren en zwanger zijn in coronatijd in veel verschillende talen.
  De info op onze website www.gemeentebest.nl kunt u daarnaast in meerdere talen laten vertalen en voorlezen. Selecteer het woord of de zin die u wilt laten voorlezen. En kies vervolgens uit de opties ‘Lees voor’, ‘Woordenboek’ en ‘Vertalen’.

4 mei 2021

 • De gemeente Best vindt het belangrijk om u als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Daarom hebben wij een routewijzer opgesteld. Hierin kunt u makkelijk de weg vinden naar de ondersteuning die past bij uw vraag. Bijvoorbeeld in het kader van het versterken van uw onderneming, het oplossen van financiële of sociale problemen of uw heroriëntatie op de arbeidsmarkt. U kunt de routewijzer online raadplegen (PDF, 119.1 kB). In de routewijzer kunt u doorklikken naar verschillende websites met meer informatie over dat onderwerp.
  Mocht u er toch niet uitkomen of heeft u behoefte aan een oriënterend en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op onze werkcoach Yvonne Van Mil. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 14 85 26 54 of via y.v.mil@wsd-groep.nl.

24 maart 2021

 • Wilt u als ondernemer een stap maken richting digitalisering van uw bedrijf maar weet u niet hoe? Kijk dan op de website van de Metropoolregio Eindhoven hoe u gemakkelijk vanaf 1 april 2021 een subsidie kunt aanvragen voor advies bij een expert op het gebied van digitalisering en dataficering. Dit is een tijdelijke regeling en wordt aangeboden door de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven.

12 februari 2021

20 oktober 2020

 • De coronacrisis raakt ons allemaal. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om dit vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen. Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl voor meer informatie. 
 • Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Het steunpunt helpt je verder met informatie en tips. Kijk op www.steunpuntcoronazorgen.nl.

19 mei 2020

 • Kent u de website corona.steffie.nl al? Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die een stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden. Zoals mensen met een verstandelijke beperking.

21 april 2020

 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

31 maart 2020

 • Kent u Pleinbest al? Pleinbest is een initiatief voor en door bewoners van Best. Op dit online plein ziet u van alles van wat er in het dorp is en leeft. Zeker in deze tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. PleinBest maakt dit mogelijk. Mag of kunt u uw huis niet uit en heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Of kent u ouderen, kwetsbaren of alleenstaanden die hulp nodig hebben? Vraag dan op PleinBest om hulp: voor uzelf of voor iemand anders. Dit kan op de pagina ‘Elkaar helpen’. Op deze pagina kunt u ook reageren op een hulpvraag, of zelf een hulpaanbod toevoegen.

26 maart 2020

Verouderde nieuwsberichten zijn verwijderd. Deze berichten leest u terug via het nieuwsarchief