Coronavirus

Voor heel Nederland gelden nog enkele maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijnen en eventuele regionale maatregelen als deze van toepassing zijn.

Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen:

Bent u benieuwd naar de actuele besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames voor Best? Bekijk dan het corona dashboard

Hulp voor inwoners

  • Coronatoegangsbewijs: via de website of app van CoronaCheck kunt u een coronabewijs regelen. Lukt dit niet?
    • Op de website van de Rijksoverheid staan hulp en vragen over het coronabewijs
    • Vraag hulp bij het IDO (Informatiepuntpunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek (Cultuurspoor). Daar kunt u iedere werkdag tussen 14.00 tot 17.00 uur terecht
  • Vindt u de informatie over corona soms lastig te begrijpen?
    • Op corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die een stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden.
    • Kent u iemand die een andere taal spreekt dan Nederlands? Of kunt u zelf niet zo goed Nederlands lezen en schrijven? Op de website van Pharos vindt u informatie over corona in veel verschillende talen. Ook kunt u de informatie op deze website in meerdere talen laten vertalen en voorlezen. Selecteer het woord of de zin die u wilt laten voorlezen. En kies daarna uit de opties ‘Lees voor’, ‘Woordenboek’ en ‘Vertalen’.