Coronavirus

Voor heel Nederland gelden er maatregelen om de risico's op verdere verspreiding van het virus te beperken. Wij volgen de landelijke richtlijn en eventuele regionale maatregelen als deze van toepassing zijn. Kijk voor Engelse informatie over het Coronavirus op de website van de Rijksoverheid

Let op: vanwege het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts om thuis te blijven. Heeft u klachten? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers en anderen om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken. Blijf ook thuis wanneer een huisgenoot benauwd is of koorts heeft.

In onderstaande tijdlijn vindt u belangrijke nieuwsberichten voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Best. Ook leest u hier informatie vanuit de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Voor alle vragen, nieuws en actuele richtlijnen: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Actuele berichten

14 januari

 • Als inwoner van Best kunt u tijdelijk gebruik maken van Taxbus, ook als u geen Taxbus pasje heeft. Deze maatregel wordt ingezet vanwege het wegvallen van de (buurt)buslijnen door het Coronavirus. De maatregel geldt tot 8 februari 2021. De OV-bedrijven in Brabant plaatsen op dit moment ventilatie en filters in de buurtbussen. Met deze aanpassingen zullen de buurtbussen weer gaan rijden vanaf 8 februari 2021. Vanaf dat moment kunt u zonder Taxbus pasje geen gebruik meer maken van Taxbus. Op de website van Taxbus leest u hier meer over.

13 januari

 • Het kabinet heeft besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de actuele maatregelen.
 • ​De 3 voorzitters van de veiligheidsregio's in Brabant hebben een statement geschreven. U kunt het statement online lezen
 • De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Het is begrijpelijk als u vragen heeft. Antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl

9 december

 • De Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 is op 1 december 2020 in werking getreden. Ontheffing voor enkele regels is mogelijk in uitzonderlijke gevallen.

1 december

11 november

 • Loopt u vanwege de Coronacrisis inkomen mis en en wilt u compensatie of bijstand aanvragen nu werkzaamheden stilliggen? Misschien komt u in aanmerking voor een regeling. Bekijk de uitgebreide informatie voor ondernemers over Coronamaatregelen op de website van de Rijksoverheid. Als zelfstandig ondernemer kunt u online via de website van de gemeente een verlenging van uw Tozo-uitkering aanvragen.

20 oktober

 • De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. We hebben op een andere manier contact en dat is voor veel mensen moeilijk. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om dit vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen. Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl voor meer informatie. 
 • Voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. Het steunpunt helpt je verder met informatie en tips. Kijk op www.steunpuntcoronazorgen.nl.

19 oktober

 • Het aantal besmettingen met corona stijgt sterk, ook in onze regio. Daarom is en blijft het volgen van de regels heel belangrijk. Voor iedereen, van jong tot oud, geldt: volg de regels, voor uzelf en voor elkaar. Houd vol. Want corona stopt bij jou! Alleen zo krijgen we samen corona onder controle. Bekijk de online folder op coronastoptbijjou.nl. De folder is in meerdere talen beschikbaar. 

14 oktober

 • Het coronavirus heeft de afgelopen tijd te veel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Een gedeeltelijke lockdown is daarom noodzakelijk. Bekijk de maatregelen op deze infographic (PDF, 206.0 kB). Deze landelijke maatregelen gelden per woensdag 14 oktober 2020, 22.00 uur. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.
 • De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een statement afgegeven, vanwege de gedeeltelijke lockdown. Dit statement kunt u hier lezen als nieuwsbericht.

2 oktober

 • Het gemeentehuis blijft open voor klanten, zodat de dienstverlening gewoon doorgaat zoals u gewend bent. Heeft u een afspraak op het gemeentehuis? Of wilt u iets regelen aan de balie? Dan bent u van harte welkom.

30 september

 • Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn nagenoeg alle evenementen in het water gevallen. Het college van BenW heeft besloten dat organisatoren de leges voor het aanvragen van een evenementenvergunning niet hoeven te betalen of hiervoor geen rekening meer ontvangen. Deze regeling geldt totdat de coronamaatregelen voor evenementen zijn opgeheven, maar uiterlijk tot 1 januari 2021. De aanvragers van de evenementenvergunningen ontvangen hierover binnenkort een brief. Het gaat hierbij om evenementen die:​
  • tot 1 juli 2020 zouden plaatsvinden én vanwege de coronacrisis zijn afgelast,
  • na 1 juli zouden plaatsvinden én waarvan de organisatie schriftelijk heeft doorgeven dat het evenement in verband met de coronacrisis niet doorgaat.

1 september

 • Klachten die passen bij corona? Laat u testen en volg aanwijzingen op!

19 mei

 • Kent u de website corona.steffie.nl al? Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen die een stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden. Zoals mensen met een verstandelijke beperking.

21 april

 • Verplicht thuisblijven betekent voor sommigen veel spanning, stress, ruzie en soms geweld in huis. Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis (PDF, 288.3 kB).

31 maart

 • Kent u Pleinbest al? Pleinbest is een initiatief voor en door bewoners van Best. Op dit online plein ziet u van alles van wat er in het dorp is en leeft. Zeker in deze tijd is het belangrijk om elkaar te helpen. PleinBest maakt dit mogelijk. Mag of kunt u uw huis niet uit en heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Of kent u ouderen, kwetsbaren of alleenstaanden die hulp nodig hebben? Vraag dan op PleinBest om hulp: voor uzelf of voor iemand anders. Dit kan op de pagina ‘Elkaar helpen’. Op deze pagina kunt u ook reageren op een hulpvraag, of zelf een hulpaanbod toevoegen.

26 maart 

Verouderde nieuwsberichten zijn verwijderd. Deze berichten leest u terug via het nieuwsarchief