Centrumplan

Er ontstaat een compleet nieuw openbaar gebied dat uitnodigt om te bezoeken, te gebruiken en te verblijven. De herinrichting van het Centrum van Best geeft aanleiding voor nieuwe initiatieven en versterkt bestaande evenementen.

Meer informatie

De openbare ruimte binnen het centrum wordt aangepakt en daarna volgt ook nieuwbouw (afhankelijk van een aantal factoren). De plannen voor de openbare ruimte zijn volledig tot stand gekomen door vele Bestenaren, winkeliers, ondernemers, vastgoedeigenaren, specialisten (van de gemeente) en bezoekers. De organisaties Best Architecten en Splaces zijn hierbij nauw betrokken geweest. Zo krijgt Best het welverdiende centrum waar zo veel Bestenaren naar verlangen! Via deze pagina houden we u op de hoogte van de vorderingen.

3 pijlers

  • Faciliteren van het gebruik en activiteiten
  • Versterken van de al aanwezige potentie in het centrum
  • Verlengen van de verblijfsduur van bezoekers

Deze pijlers vormen de 'rode draad' van het totale plan en de start van het 'bruisende hart' van Best.

Wat verandert er?

  • Autoluwe Hoofdstraat. De Hoofdstraat is momenteel een zeer drukke straat. Deze straat wordt straks autoluw. Er ontstaat een mooie straat, waar terrassen en winkeliers meer ruimte krijgen. De auto is bovendien ondergeschikt aan het 'langzame' verkeer: voetgangers en fietsers
  • Nieuw Dorpsplein. Het nieuwe Dorpsplein kenmerkt zich straks door gezelligheid en mogelijkheid tot ontmoeten. De (toekomstige) horeca krijgt ruim baan op het grote terras. Belangrijke bestaande elementen zoals het carrillon en de Sint Odulphus-sierbestrating blijven gehandhaafd.
  • Nazarethplein: ook voor minder validen. Het parkeerterrein tussen de Kanidas en de Boterhoek krijgt een rondgang voor de voetganger. De vele wandelende bezoekers, soms ook slecht ter been, kunnen straks gemakkelijk hun weg vinden naar het centrum.
  • Route naar het centrum. De nieuwe route naar het centrum heeft als doel het zo aantrekkelijk mogen maken van een centrumbezoek en om de verblijfsduur te verlengen. In de nieuwe situatie ontstaat er dan ook een logische route naar het centrum.

Documenten

Vragen?

Heeft u een vraag over het nieuwe centrum? U kunt uw vraag iedere maandag persoonlijk stellen tijdens het inloopspreekuur van 16.00 tot 17.00 uur van aannemer Al. van de Wetering aan de Hoofdstraat 18a (voor de Kruidvat rechtsaf het paadje inslaan). Ook kunt u contact opnemen met de gemeente Best via: info@gemeentebest.nl.

Sluit het menu